Lev glavni kandidat za novog trenera Arsenala

Kako je prenio ESPN, pojedini stariji igrači Arsenala izgubili su povjerenje u trenera i smatraju da je potrebna promjena, u svlačionici i na terenu
0 komentar(a)
Joakim Lev, Foto: REUTERS
Joakim Lev, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.03.2018. 15:24h

Selektor Njemačke Joakim Lev je glavni kandidat za novog trenera Arsenala, prenijeli su danas američki mediji.

Izvor ESPN-a je naveo da će Arsen Venger najvjerovatnije ovog ljeta poslije 22 godine napusiti londonski klub.

Arsenal ove sezone ne postiže dobre rezultate, a navijači tog kluba u nekoliko posljednjih sezona tražili su da Venger ode, prije svega jer se „tobdžije” ne bore za šampionsku titulu.

Kako je prenio ESPN, pojedini stariji igrači Arsenala izgubili su povjerenje u trenera i smatraju da je potrebna promjena, u svlačionici i na terenu.

„Mnogi igrači ne žele Vengera. Nisu zadovoljni taktikom i treninzima. Oni ne žele nekog trenera posebno, neki pričaju o Tijeriju Anriju, Karlu Anćelotiju čak i o Rafaelu Benitesu, ali igrači su zaista frustrirani”, rekao je izvor ESPN-a.

Venger je prošle godine, poslije osvajanja FA kupa, produžio ugovor do juna 2019. godine, ali je, navodno, izgubio podršku većeg dijela uprave Arsenala.

Kao kandidati za novog trenera pominju se Leonardo Žardim iz Monaka i Brendan Rodžers iz Seltika, ali je prva želja uprave je Joakim Lev.

Lev ima ugovor sa Fudbalskim savezom Njemačke do kraja Evropskog prvenstva 2020. godine, ali mediji spekulišu da bi 58-godišnji trener mogao da dođe u iskušenje i preuzme neki klub po završetku Mundijala ovog leta u Rusiji.

On je 2006. godine peuzeo reprezentaciju Njemačke, sa kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, a prošle godine i Kup konfederacija, i to bez glavnih igrača.

Lev nije trenirao klub otkako je 2004. napustio Austriju iz Beča.

Bonus video: