Milan dovodi drugo pojačanje, i opet bez centa obeštećenja

Napoli nije želio da pravi problem iskusnom čuvaru mreže i dao mu je dozvolu da završi posao sa Milanom
0 komentar(a)
Pepe Rejna, Foto: Reuters
Pepe Rejna, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 17:16h

Poslije Ivana Strinića, Milan je doveo još jedno pojačanje za naredno ljeto. I opet bez obeštećenja.

Iskusni golman Pepe Reina naredne sedmice stiže na ljekarske preglede u Milano poslije kojih će potpisati dvogodišnji ugovor sa „rosonerima”, s opcijom za treću, a po sezoni će zarađivati dva miliona eura.

Reini na kraju sezone ističe ugovor sa „azurima”, odbio je produžetak saradnje i prihvatio ponudu sa „San Sira”. Čekalo se zeleno svjetlo iz Napulja za dolazak na ljekarske pregede, a danas je i ono stiglo.

Napoli nije želio da pravi problem iskusnom čuvaru mreže i dao mu je dozvolu da završi posao sa Milanom.

Još se ne zna kakvu će ulogu Španac imati naredne sezone. Sadašnji plan je da bude rezerva i mentor supertalentovanom Donarumi. Ali, s obzirom na to da Mino Rajola čini sve da odvede 19-godišnjeg golmana iz Milana, klub je riješio da se osigura.

Klub na kraju sezone napušta treći golman, 41-godišnji Marko Storari, koji ide u penziju, a još ne zna šta će biti sa Donaruminim starijim bratom Antoniom.

Zarađuje milion eura godišnje, a u duelu Kupa Italije sa Interom je pokazao da ima kvalitet i Milan bi mogao da ga pozajmi.

Reina će biti drugo pojačanje „rosonera” za narednu sezonu. Prvo je hrvatski lijevi bek Ivan Strinić, koji dolazi iz Sampdorije, takođe kao slobodan igrač.

Treće bi mogao da bude mladi češki vezista Jakub Jankto, kojeg Milan želi još od prošlog ljeta. Ipak, Udineze nije bio voljan da ga proda. Cijena mu je oko 20 miliona eura, a želi ga i Arsenal.

Bonus video: