Gvardiola: U januaru nećemo dovoditi igrače

"Tu su Tejlor Harvurd Belis i Erik Garsija kao i igrači iz akademije. Imamo mlade, talentovane fudbalere i na njih možemo računati", poručio je Gvardiola
662 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters

Emerik Laport i Džon Stouns su povrijeđeni, Vensan Kompani je ljetos napustio klub i u Mančester sitiju je ostalo malo igrača koje Gvardiola može da koristi na poziciji štopera.

Zbog svega toga očekivalo se da "građani" u januaru osvježe zadnju liniju tima dovođenjem pojačanja, ali Gvardiola ne misli tako.

"U januaru nećemo nikoga dovoditi. Ako bi kupili nekog igrača, to bi značilo da ćemo ostati bez novca za ljetnji prelazni rok. Tako da ćemo biti mirni u januaru", rekao je Gvardiola.

Španac je na nekim utakmicama na poziciji štopera koristio Fernandinja i djelovalo je da je taj eksperiment uspješan. Takođe, u svakom trenutku timu može priključiti igrače iz akademije.

"Držaćemo se igrača koje imamo. Tu su Tejlor Harvurd Belis i Erik Garsija kao i igrači iz akademije. Imamo mlade, talentovane fudbalere i na njih možemo računati", poručio je Gvardiola.

Mančester siti danas u sedmom kolu Premijer lige gostuje Evertonu.

Bonus video: