Budućnost konačno spojila igru i rezultat

Trebao nam je trijumf nakon tri uzastopna neuspjeha. Još je bolje što je ubjedljiv - kaže Igor Ivanović, strijelac prvog od tri gola „plavih” protiv Rudara
3496 pregleda 4 komentar(a)
Ivanović je otvorio put Budućnosti ka trijumfu u Pljevljima, Foto: Dejan Kandić
Ivanović je otvorio put Budućnosti ka trijumfu u Pljevljima, Foto: Dejan Kandić

Iza Budućnosti je sedmica koja najavljuje bolje dane - stigla je nova uprava na čelu sa predsjednikom Veselinom Mijačem, stigla je i pobjeda u Pljevljima za pomak na tabeli.

Pobjeda od 3:0 protiv Rudara u Pljevljima dobila je na važnosti nakon remija Sutjeske u duelu sa OFK Titogradom, pa su „plavi” smanjili minus u odnosu na lidera na tabeli. Sada je minus jedan...

- Biće ovo dugačka sezona, borba za titulu se praktično tek zahuktava. Svima nam je laknulo nakon pobjede u Pljevljima. Trebao nam je trijumf nakon tri uzastopna neuspjeha. Još je bolje što je ubjedljiv, što smo i odigrali dobro i pobijedili - kaže Igor Ivanović, strijelac prvog gola na stadionu pod Golubinjom.

Porazi od Titograda i Sutjeske, pa remi sa Iskrom u prethodna tri kola pokazali su mane Budućnosti, koja je za desetak dana od pet bodova prednosti nad Sutjeskom došla do tri boda zaostatka.

- Nismo bili u igračkoj krizi, ali jesmo u rezultatskoj. Od starta sezone smo imali i dobrih i slabijih utakmica, ali smo pobjeđivali. Onda je došla ta serija od tri meča u kojoj smo osvojili samo bod, a po prikazanom i broju šansu koje smo stvorili, zaslužili smo mnogo više. Nismo, ipak, gubili glavu, pobjeda u Pljevljima je potvrda našeg karaktera - dodao je Ivanović.

Budućnost je protiv Rudara već u 12. minutu imala dva gola prednosti, u 26. je bilo 3:0.

- Protiv Budućnosti i Sutjeske u ovoj ligi svi igraju zatvoreno. Kada postignemo gol na vrijeme sve je lakše - ekipa se opusti, ne plaši se greške, a protivnik je prinuđen da zaigra ofanzivnije. Liga je izjednačena, na svakom terenu možete da naiđete na probleme, ali rani pogodak u mreži protivnika je nešto čemu težimo u svakoj utakmici - kaže Ivanović, koji je ove sezone postigao tri gola u crnogorskom šampionatu.

Šampionska trka se nastavlja za vikend. Budućnost u gradskom derbiju dočekuje Podgoricu i nada se da Zeta može da stvori probleme Sutjesci u Nikšiću.

- Podgorica nam je napravila probleme u prvom dijelu sezone u Lješkopolju, kada smo tek u posljednjih 15 minuta riješili pitanje pobjednika. Mučila nas je i u Kupu prošle sezone i sve su to razlozi da vjerujemo da ni sada neće biti lako. Ali, igramo na svom terenu, favoriti smo i želimo da uđemo u niz dobrih rezultata - jasan je 29-godišnji napadač.

Izgleda da Sutjeska i Budućnost nemaju rivala ove sezone u ligi, ali...

- Jasno je da smo Sutjeska i mi najkvalitetniji, ali skupo bi moglo da nas košta potcjenjivanje bilo koje ekipe. Na primjer, Titograd ima veliki kvalitet, može da se umiješa u borbu za vrh, tu je i Zeta. Ne smijemo da zaboravimo da su Golubovčani u 10 kola primili samo tri gola. To mora da se poštuje - zaključio je Ivanović, bivši igrač Koma, Rudara, OFK Beograda, azerbejdžanske Zire i Sutjeske.

Sa upravom ili bez nje - mislili smo samo na teren

Fudbalski klub Budućnost je nedavno dobio predsjednika - tu ulogu je preuzeo Veselin Mijač na partnerskoj osnovi sa Glavnim gradom. Problem u upravljačkoj strukturi je tako napokon riješen.

- Iskreno, igrači nisu pretjerano mislili o tome, iako je normalno da vam je u podsvijesti, jer svi mi igramo za novac. Za sve ovo vrijeme je s nama razgovore vodio direktor Nemanja Ivanović, koji nas je uvjerio da će sve biti u redu. Sada se i to riješilo, Budućnost samo treba da gleda naprijed - rekao je Igor Ivanović i dodao:

- Mi smo uvijek bili fokusirani isključivo na teren, tako će biti i od sada. Svi želimo da osvojimo titulu - poručio je Ivanović.

Bonus video: