ŽENSKI FUDBAL

Mlade crnogorske fudbalerke na velikom ispitu u Holandiji

Crna Gora se nalazi u grupi 9, koja se igra u Holandiji. Pored domaćina i Crne Gore, u grupi su i Republika Irska i Ukrajina
767 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Karličić, Foto: FSCG
Jelena Karličić, Foto: FSCG

Selektor ženske omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić se odlučio za 20 igračica -

golmani: Anastasija Krstović (Budućnost), Nikolina Perunović (Obilić);

odbrana: Majda Drešević (Budućnost), Marija Maraš, Maja Miletić (Breznica), Jovana Nišavić (Obilić), Marija Vukanić (Cveteks);

vezni red: Marica Bajić, Džejrana Čengić, Enida Bošnjak (Breznica), Svetlana Bečić, Nikolina Caković, Jovana Miladinović, Milica Radulović (Budućnost), Jelena Sarić (Ekonomist);

napad: Milena Čolaković (Mladost), Nađa Đurđevac (Budućnost), Ivana Joksović, Jelena Karličić, Ana Knežević (Breznica).

Crna Gora se nalazi u grupi 9, koja se igra u Holandiji. Pored domaćina i Crne Gore, u grupi su i Republika Irska i Ukrajina.

- Neće biti nimalo lako, igramo protiv veoma jakih reprezentacija. Ne sumnjam da će djevojke dati svoj maksimum i zbog toga je cilj da u svim utakmicama pružimo što jači otpor. Želimo da vidimo i napredak u igri, koji smo prikazali nedavno u prijateljskim utakmicama sa Srbijom, koja važi za veoma jaku ekipu u omladinskoj konkurenciji, kazao je selektor Marić.

Turnir koji će se igrati u gradovima Alfen i Gravenzade, Crna Gora otvara duelom sa favoritom grupe, Holandijom.

- Već na startu igramo sa najjačom ekipom u grupi, svi znamo što Holandija predstavlja u ženskom i muškom fudbalu. Sada smo koncentrisani na taj meč, da se predstavimo u što boljem svjetlu, a nakon toga ćemo se okrenuti sljedećim utakmicama, istakao je Marić.

Prvi meč na turniru naša reprezentacija igra 2. oktobra od 19 časova sa Holandijom, tri dana kasnije na programu je duel sa Irskom, dok će se u posljednjem kolu, 8. oktobra, Crna Gora sastati sa Ukrajinom.

Raspored

02.10

13:00 - Ukrajina - R. Irska

19:00 - Holandija - Crna Gora

05.10

13:00 - Republika Irska - Crna Gora

17:00 - Holandija - Ukrajina

08.10

19:00 - Crna Gora - Ukrajina

19:00 - R. Irska - Holandija