Gvardiola: Liga šampiona? Neću da se ubijem ako je ne osvojim sa Sitijem

"Barselona je prvu titulu osvojila 1992. godine, poslije ko zna koliko nastupa u Kupu šampiona. Dakle, ne ide to tek tako", kazao je Gvardiola
3055 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS

Od kada je došao Pep Gvardiola, o Mančester sitiju se priča kao o budućem osvajaču Lige šampiona.

Dominacija u Engleskoj je ostvarena - po dvije titule, FA kupa i Liga kupa za tri godine - ali rezultata u elitnom takmičenju još nema.

I to za Pepa nije opterećenje.

"Od prvog dana se priča da sam došao da osvojim Ligu šampiona. Mnogo puta sam razgovarao sa predsjednikom kluba (Kaldonom Al Mubarakom) i on mi to nije rekao. Rekao mi je da sam došao da nastavim projekat, da igramo dobro, pobjeđujemo i da vidimo koliko daleko možemo da dođemo. Nije mi pominjao Ligu šampiona", rekao je Gvardiola, ali i priznao:

"Naravno da je logičan korak da Siti bude šampion Evrope, ali to ponekad nije moguće i ne zavisi samo od nas. Želimo da osvojimo Ligu šampiona, ali i ako ne uspijemo - moj život i pristup fudbalu će ostati isti. Uopšte neću doživjeti kao katastrofu ukoliko ni ove sezone to ne ostvarimo. I sigurno se neću ubiti zbog toga", kazao je Gvardiola.

Kao primjer je naveo Barselonu.

"Barselona je prvu titulu osvojila 1992. godine, poslije ko zna koliko nastupa u Kupu šampiona. Dakle, ne ide to tek tako", kazao je Gvardiola.

I navijači su, kaže, strpljivi...

"Mi smo ozbiljan klub, koji je sproveo anketu među navijačima i većina smatra da je Premijer liga, kao vrhunsko takmičenje, važnije od Lige šampiona. Moramo i da na neki način ubijedimo navijače da možda promijene mišljenje, jer bez njihove posvećenosti tom cilju, sve je teže", rekao je Španac.

Siti sjutra u drugom kolu grupne faze dočekuje Dinamo Zagreb.

Bonus video: