Crnogorski vezista koji je šokirao Splićane za "Vijesti": Dinamo je imao sreće, Hajduk nije

„Stefan Lončar šokirao Hajduk”, “Stefan Lončar prvijencem zaustavio lidera”, neki su od naslova u hrvatskim medijima nakon što je tim sa „Poljuda” izgubio dva boda na ovom gostovanju
7285 pregleda 2 komentar(a)
Stefan Lončar je dao prvi gol u sezoni, Foto: NK Istra
Stefan Lončar je dao prvi gol u sezoni, Foto: NK Istra
Ažurirano: 01.10.2019. 10:58h

Zahvaljujući majstoriji i golu protiv Hajduka iz Splita crnogorski vezista Stefan Lončar postao je jedna od glavnih tema hrvatskih portala proteklog vikenda.

Bivši fudbaler Sutjeske, te zvanično najbolji igrač crnogorske lige 2018. godine, zaustavio je Splićane u Puli i spasao svoj tim poraza - bilo je 1:1, a Lončar je pogodio za izjednačenje u 78. minutu fenomenalnim udarcem sa dvadesetak metara.

„Stefan Lončar šokirao Hajduk”, “Stefan Lončar prvijencem zaustavio lidera”, neki su od naslova u hrvatskim medijima nakon što je tim sa „Poljuda” izgubio dva boda na ovom gostovanju. Bio je to prvi gol Lončara ove sezone u hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL), ali dovoljan za tek deveti bod u prvih 10 kola njegove Istre. - Bitno je da je gol bio vrijedan dobrog rezultata, a remi sa Hajdukom definitivno jeste vrijedan. Bio sam blizu da pogodim i nedavno protiv Dinama. Najvažnije je u ovom momentu da nismo izgubili - kaže za „Vijesti” Lončar i dodaje:

- Posljednjih sedam utakmica nismo pobijedili, iako smo igrama u nekim mečevima i zaslužili više. Tu, prije svih, mislim na duele sa Osijekom, Goricom, pa i Dinamom, od kojeg smo izgubili 1:0. Mogli smo da imamo više bodova nakon 10 kola, ali i sada možemo da budemo zadovoljni - ističe Lončar.

Ambicije Istre nisu velike - cilj je da se opstane u ligi.

- Želimo da izbjegnemo baraž za opstanak, koji smo igrali prošle sezone i mislim da imamo kvalitet za to. Svaki bolji plasman od tog osmog mjesta koje garantuje opstanak bi bio veliki iskorak za nas. Istra je mlada ekipa, imamo i dosta stranaca, samim tim je i logično da bude grešaka. Ali siguran sam da ćemo biti sve bolji kako vrijeme bude odmicalo - rekao je osvajač titule i trofeja u Kupu sa Sutjeskom.

Lončar je prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa članom španske Primere Alavesom, ali je odmah potom proslijeđen na pozajmicu u Istru, jer je klub iz Pule već više od godinu u vlasništvu Baskijaca. Naš fudbaler ima klauzulu po kojoj Alaves može da ga angažuje kad god poželi, ali...

- Nema nekih naznaka da bi to i moglo da se dogodi, ali najbitnije mi je da igram dobro i da značim ekipi - zaključio je Lončar, koji je ove sezone odigrao devet utakmica u elitnom rangu hrvatskog fudbala.

Bonus video: