Podrhtavanje: River i Boka opet na najvećoj sceni

Dva najveća rivala sastala su se jednom poslije finalne bitke - u prvenstvu Argentine na "Monumentalu" nije bilo golova, već 10 žutih kartona
1918 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča River - Boka, Foto: AP
Sa meča River - Boka, Foto: AP
Ažurirano: 01.10.2019. 15:15h

Devet mjeseci nakon što su uzdrmali fudbalski svijet u finalu Kopa libertadores, dva argentinska giganta ponovo se sastaju na najvećoj južnoamerićkoj sceni - ovoga puta u polufinalu.

Dueli River Plate i Boke juniors bili su tema broj jedan tokom borbe za trofej u južnoameričkoj verziji Lige šampiona, a koja je završena 10.000 kilometara daleko od Buenos Ajresa - u Madridu, nakon što u argentinskoj prijestonici nije bilo uslova da se odigra drugi finalni meč.

Revanš, koji je bio zakazan na Riverovom "Monumentalu" nije ni počeo, jer su navijači domaćeg tima napali autobos sa igračima Boke, povrijedili nekoliko njih, a policija nije dozvolila da se incidenti prenesu i na stadion.

Zbog toga je revanš odigran na madridskom "Bernabeuu", a River je na neutralnom terenu, pobjedom 3:1 poslije produžetaka, osvojio titulu, jer je prvi susret na "Bombonjeri" završen 2:2.

Boka se žalila Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani i tražila da joj se dodijeli pehar, zbog incidenata u Buenos Ajresu, ali je žalba odbijena.

Dva najveća rivala sastala su se jednom poslije finalne bitke - u prvenstvu Argentine na "Monumentalu" nije bilo golova, već 10 žutih kartona.

Prvi meč polufinala Kopa libertadores River - Boka igra se večeras u dva sata i 30 minuta iza ponoći po našem vremenu.

Revanš je u noći između 22. i 23. oktobra u istom terminu.

Bonus video: