Tomašević o Partizanu: Žalim što nisam dobio pravu šansu

"Ko zna, vjerovatno bi sve bilo drugačije po mene da sam se dokazao u Partizanu", rekao je crnogorski reprezentativac
2732 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Tomašević u duelu sa Grinvudom iz Mančester junajteda, Foto: Beta/AP
Žarko Tomašević u duelu sa Grinvudom iz Mančester junajteda, Foto: Beta/AP

Crnogorski reprezentativac Žarko Tomašević je nedavno nakon pet sezona napustio belgijsku Župile ligu.

I pošao u Kazahstan - u Astanu, koja u četvrtak u drugom kolu grupe L Lige Evrope dočekuje Partizan.

Tomašević i Partizan imaju prošlost, jer je 29-godišnji Pljevljak prošao mlađe kategorije „crno-bijelih”, a onda se i vratio u Humsku u sezoni 2012/13.

Povrede su, međutim, učinile da za seniorski tim Partizana ne zaigra ni minut.

"Prošao sam mlađe kategorije Partizana i bio veoma srećan kada sam se vratio u klub. Ipak, sve se to desilo neočekivano, došao sam i povrijeđen, a onda kada je sve trebalo da krene kako bi trebalo, ponovo sam se povrijedio na pripremama u Turskoj. Kada sam se oporavio, nisam dobio šansu i to mi je jedino žao. Krivo mi je što ne znam ni zašto nisam dobio priliku da se pokažem. Zato sam na kraju sezone riješio da odem u Belgiju. Ko zna, vjerovatno bi sve bilo drugačije po mene da sam se dokazao u Partizanu", rekao je Tomašević za portal Mocart sport.

Žal za Partizanom ostaje...

"Kod nas u Crnoj Gori i dalje mnogo djece želi da igra u Partizanu ili Zvezdi. To je bila i moja želja. Krivo mi je što se nije desilo. Ljutnje je bilo, ali davno je prošla poslije svih ovih godina. Budućnost u Partizanu? Ko to zna. U Kazahstanu mi je fenomenalno i volio bih da ostanem što duže", istakao je crnogorski defanzivac.

Tomašević je do sada odigrao pet utakmica za Astanu, uključujući i duel sa Mančester junajtedom na "Old trafordu" u prvom kolu Lige Evrope.

"Mnogo bolje igramo kod kuće nego na strani. Iako sam kratko ovdje, primijetio sam to. Ne mogu da izdvojim jedan razlog da bih objasni zašto smo toliko jaki na svom terenu, ali kažu da je poslednjih godina jedino Viljareal nadigrao Astanu u Kazahstanu, sa svima ostalima se ili ravnopravno nosila ili bila bolja. Jedan od faktora je vjerovatno vremenska razlika od četiri sata u odnosu na centralnu Evropu, pa se nije lako adaptirati za kratko vrijeme. Drugi je sigurno vještački teren, jer mi na njemu svakodnevno treniramo i igramo, pa nam privikavanje nije potrebno. U svakom slučaju, mnogo smo slabiji u gostima i zato i jeste imperativ u Ligi Evrope da se dobiju mečevi kod kuće i na konto toga prođemo grupu", kaže Tomašević i dodaje:

"Pratio sam Partizan u prethodnom periodu, vidio sam da je dobio derbi. Meč sa AZ Alkmarom nisam gledao, ali sam čitao da su „crno-bijeli” stvorili mnogo šansi i da su zaslužili da pobijede. Upadljivo je da Partizan ove sezone igra mnogo bolje nego u prethodnoj, da je napravio dobar tim i očekujem dobru utakmicu", zaključio je Tomašević.

Bonus video: