Mesi sa klupe čeka šansu da prvi put pogodi protiv Intera

Argentinac pod velikim znakom pitanja za duel sa liderom Serije A, aktuelni prvak Evrope čeka Salcburg nakon poraza od Napolija
1599 pregleda 0 komentar(a)
Mesi nikada nije pogodio protiv Intera: Sa treninga Barselone, Foto: Reuters
Mesi nikada nije pogodio protiv Intera: Sa treninga Barselone, Foto: Reuters

Ako Ernesto Valverde bude riješio da rizikuje sa Lionelom Mesijem i pruži mu šansu da i rovit napadne Inter, Argentinac će imati motiv više protiv italijanskog tima, jer je to jedan od malobrojnih klubova na planeti čiju mrežu nije zatresao.

Inter i Mesijeva Barselona su imali okršaje i u grupi i u polufinalu 2010. godine kada je Žoze Murinjo vodio „nerazure” do titule prvaka Evrope, imali su ih i prošle u grupnoj fazi kada je majstor iz Rosarija bio povrijeđen... Mesi je za sve ove godine odigrao samo tri utakmice protiv Intera, a pod velikim znakom pitanja je i za večerašnju na „Nou kampu” (21 sat), jer se još nije oporavio od povrede butnog mišića.

- Mesi? Odlučićemo nakon posljednjeg treninga. Nema razloga da rizikujemo, a dobar znak je da je Mesi prethodnih dana radio s ekipom - rekao je Valverde.

Mesi se povrijedio prije sedam dana u meču Primere protiv Viljareala, a u međuvremenu je propustio utakmicu sa Hetafeom za vikend. Očekuje se da, ako uopšte i bude na terenu protiv Intera, zaigra tek u drugom poluvremenu nakon što je ove sezone odigrao samo tri od osam mečeva „blaugrane” u svim takmičenjima (bez ijednog pogotka).

VALVERDE: PREPOZNAJE SE KONTEOVA RUKA

- Igrali smo prošle godine sa Interom, ali mislim da svako može da vidi da je ovogodišnji Inter potpuno drugačiji. Teško prima golove, vidi se ruka trenera Antonija Kontea i očekujem komplikovanu utakmicu - poručio je Valverde.

Barsa je prošle sezone na svom terenu slavila 2:0, u Milanu je bilo 1:1, ali Inter sada u Kataloniju dolazi pun samopouzdanja nakon što je pobijedio svih šest mečeva u Seriji A. Start u Ligi šampiona, međutim, nije bio dobar - remi sa Slavijom iz Praga na „Đuzepe Meaci” je čak i pozitivan ako se zna da su Česi dugo dominirali i vodili do sudijske nadoknade.

- Svi znamo kvalitet Barse i odakle je najveća opasnost. Šta je ključno? Da oduzmemo posjed rivalu, da mu ne dozvolimo da dominira, već da mu damo do znanja da smo spremni na veliku bitku - istakao je Konte, koji zbog lakše povrede ne može da računa na Romelua Lukakua.

I Barsa je remizirala u prvoj rundi, i to u Dortmundu protiv Borusije u meču u kojem je bila slabiji rival. Čak je golman Mark-Andre ter Štegen i odbranio penal Marku Rojsu u drugom poluvremenu. - Grupa je komplikovana, pokazala je to i Slavija protiv Intera. Ako želimo da je prođemo, onda je najvažnije da pobjeđujemo utakmice kod kuće - jasan je Valverde.

LIVERPUL MORA DA SE ISKUPI

Liverpul ne griješi u Premijer ligi, ali u Ligi šampiona je na startu „zabrljao” - poraz od Napolija u Napulju ne može da bude iznenađenje, ali nije ga ni planirao Jirgen Klop. Aktuelni prvak Evrope sada ima meč u kojem je apsolutni favorit.

Rival je Salcburg, debitant u evropskoj eliti, tim koji je u prvom kolu dao šest golova Genku.

- Salcburg je iznenadio ili će iznenaditi mnoge zbog načina na koji igra. Ali, ako postoji čovjek koji dobro poznaje Austrijance, onda sam to ja - kaže Klop.

Napoli ide u Belgiju, a Karlo Anćeloti nije želio da otkrije kakav će tim lansirati:

- Da li ću rotirati? Možda promijenim jednog, možda desetoricu - ostao je zagonetan italijanski stručnjak.

Bonus video: