Kajanje i priznanje, Dijabi: Sat sam ukrao iz ljubomore

Mladi, 18-godišnji fudbaler se izvinio Dolbergu, a danas je pokušao da objasni svoj postupak, poslije, kako je naveo, "neviđene medijske oluje"
1320 pregleda 0 komentar(a)
Lamin Dijabi
Lamin Dijabi

Fudbaler Lamin Dijabi priznao je danas da je od bivšeg saigrača iz Nice Kaspera Dolberga ukrao skupoceni sat iz ljubomore.

Dolberg je prijavio policiji da je njegov sat ukraden u svlačionici 16. septembra poslije treninga. Dijabi je priznao da je ukrao sat i u utorak ga je otpustila uprava Nice.

Mladi, 18-godišnji fudbaler se izvinio Dolbergu, a danas je pokušao da objasni svoj postupak, poslije, kako je naveo, "neviđene medijske oluje".

"Izvinjavam se navijačima i svima koji vole klub. Mnogi su me podržavali otkako sam debitovao za klub u koji sam došao kao 14-godišnjak. Razočarani su i dugujem im objašnjenje. Ponosno sam nosio dres kluba iz djetinjstva prošle sezone. Nažalost bio sam povrijeđen nekoliko mjeseci, a povratak na teren odložen je zbog crvenog kartona koji sam dobio igrajući za ekipu do 19 godina. To je na mene psihički uticalo, a teška situacija bila je u velikoj suprotnosti sa uspjehom i aurom Kaspera, mog saigrača", naveo je on.

"Uzeo sam njegov sat bez razloga, možda i pomalo iz ljubomore. Umesto da pokušam da se borim na terenu, da mu budem konkurencija za mjesto u timu, glupo sam reagovao. Nisam to uradio kako bih stekao nešto, već iz prkosa, frustracije i osjećaja diskreditovanosti.

Imam samo 18 godina, ali to nije izgovor. Izvinio sam se saigraču, treneru, direktoru kluba, kapitenu. Preuzeo sam odgovornost da mu sve nadoknadim. Želim mu uspjeh u Nici i u karijeri. Možda će nam se jednog dana ukrstiti putevi na terenu i da će ovo tada biti samo loša uspomena", dodao je Dijabi.

On je rekao da je za njega najveća kazna što napušta klub u kome je želio da uspije i zahvalio svima koji su vjerovali u njega.

"Nadam se da ću jednog dana moći da dokažem da su bili u pravu i da vrijedim više od onoga što se dogodilo. Iskupiću se na fudbalskom terenu i sada želim da se koncentrišem na moju strast, fudbal", naveo je 18-godišnji francuski fudbaler.

Bonus video: