Boljević protiv Arsenala, Tomašević na Partizan

"Očekujem dobru utakmicu, pošto Astana tradicionalno dobro igra kod kuće, a gostujućim ekipama je teško i da se priviknu na vremensku razliku od četiri sata u odnosu na centralnu Evropu, a uz to igramo i na vještačkoj podlozi", rekao je Tomašević
1294 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Photo news
Aleksandar Boljević, Foto: Photo news

U 2. kolu Lige Evrope danas će biti odigrane 24 utakmice, ali u tri termina. Fudbalski dan u drugom po jačini klupskom takmičenju pod okrijlem Uefe, otvoriće utakmica u Kazahstanu, gdje Astana u 16.50 sati dočekuje Partizan. U 18.55 sati na programu je 11 utakmica, a od 21 još 12 duela.

Astana, za koju nastupa crnogorski reprezentativac Žarko Tomašević pokušaće da iskoristi prednost domaćeg terena i osvoji prve bodove u grupi L. Tomaševićeva Astana je u prvom kolu poražena na "Old trafordu" u finišu utakmice s Mančester junajtedom 1:0, dok je Partizan u završnici duela na stadionu JNA ispustio pobjedu protiv brojčano slabijeg AZ Alkmara 2:2.

- Očekujem dobru utakmicu, pošto Astana tradicionalno dobro igra kod kuće, a gostujućim ekipama je teško i da se priviknu na vremensku razliku od četiri sata u odnosu na centralnu Evropu, a uz to igramo i na vještačkoj podlozi. Ovdje je samo Viljareal uspio da nadigra Astanu. Partizan je klub u kojem sam ponikao i naravno da pratim i znam da ove sezone igra mnogo bolje. Biće to odlična utakmica - kazao je 29-godišnji Pljevljak, koji će preko puta imati repezentativne kolege, Aleksandra Šćekića i Igora Vujačića.

U toj grupi AZ Alkmar dočekuje Mančester junajted. Arsenalu je gost Standard iz Liježa, u kojem Aleksandar Boljević igra u životnoj formi. "Tobdžije" su na startu Lige bile sjajne u Frankfurtu (3:0), dok je Standard kući dobio Vitoriju Gimaraeš (2:0).

Lacio je u prvom kolu poveo u Klužu, pa pretrpio poraz, a i danas će protiv Rena na Olimpiku biti lišen usluga našeg reprezentativca Adama Marušića, koji odrađuje crveni karton iz prethodne sezone.

Najtrofejnija ekipa u istoriji ovog takmičenja, Sevilja, kod kuće igra sa Apoelom, a zbog tradicionalno napetih odnosa tursko-engleskih navijača, burna se utakmica očekuje i u Istanbulu, gdje je Bešiktaš domaćin Vulverhemptonu.

Bonus video: