Real se spema za januar: U planu Madriđana Eriksen i Van de Bek

Holanđanin i Danac želje Madriđana
1512 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Eriksen, Foto: Reuters
Kristijan Eriksen, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2019. 13:29h

U ljetnjem prelaznom roku Real Madrid je na pojačanja potrošio preko 300 miliona eura - u glavni grad Španije stigli su Eden Azar, Luka Jović, Eder Militao, Rodrigo, Ferlan Mendi i Alfons Areola.

Kostur ekipe formiran je krajem maja, a nekoliko kola po početku sezone, u Madridu već spremaju rekonstrukciju i razmišljaju o novim igračima.

Na spisku želja su poznata imena - Kristijan Eriksen i Doni van de Bek.

Oba igrača su i ljetos bili visoko na ljestvici prioriteta čelnika "kraljevskog kluba", ali Zinedin Zidan nije želio da se upušta u pregovore sa Totenhemom i Ajaksom, jer se potajno nadao da bi Pol Pogba mogao da dođe u Madrid.

Od Pogbe, po svemu sudeći, neće biti ništa, pa su na spisku želja ostali Eriksen i Van de Bek.

Kristijan Eriksen je ušao u posljednju godinu ugovora sa Totenhemom. Igrač je tokom ljeta javno govorio da bi želio da ode iz Londona, ali ne u Premijer ligu, već negdje drugdje. Javio se Atletiko Madrid, mediji su pisali o transferu u Real, ali je na kraju Danac ipak ostao u Londonu. I sporo krenuo u novu sezonu - na terenu je proveo okupno 565 minuta, što je bilo dovoljno za jedan gol i asistenciju.

Eriksen će sigurno otići iz Totenhema - da li u januaru ili u junu i da li će nova destinacija biti Real, to zna samo igrač.

Situacija sa Van den Bekom je drugačija. Holanđanin je prije par dana izjavio da i pored svih ponuda - a one su brojne - neće u januaru ići iz Amsterdama.

Za Van de Beka su osim Reala zainteresovani Totenhem i Mančester junajted. Talentovani vezista ove sezone je postigao tri gola, uz šesta asistencija na 11 mečeva za "kopljanike".

Real je poslije sedam kola na vrhu La lige sa 15 bodova, dok je situacija u Ligi šampiona drugačija. Madriđani poslije dva kola imaju samo bod i na tabeli grupe A su iza PSŽ-a i Klub Briža.

Bonus video: