Solomonsko rješenje na golu Njemačke: Nojer i Ter Štegen dijele minutažu

"Mark će biti na golu u Dortmundu protiv Argentine, Manuel u Talinu protiv Estonije. Razgovarali smo sa obojicom o tome", kazao je Lev
2650 pregleda 0 komentar(a)
Nojer i Ter Štegen
Nojer i Ter Štegen

Prijetnje iz Bajerna da neće dopustiti igračima da nastupaju za reprezentaciju Njemačke ako Manuel Nojer izgubi mjesto prvog golmana nacionalnog tima, unijele su pometnju u "elfu", a napetu situaciju solomonski je riješio selektor Joakim Lev.

Na jednoj utakmici braniće Mark Andre ter Štegen, na drugoj Nojer...

"Mark će biti na golu u Dortmundu protiv Argentine, Manuel u Talinu protiv Estonije. Razgovarali smo sa obojicom o tome", kazao je Lev.

Njemačka igra sa Argentinom prijateljski meč, sa Estonijom kvalifikacioni za EURO 2020.

Povezani članci

25. Septembar 2019.

Bajern spreman da bojkotuje Njemačku zbog Nojera

Nedavno je prvi čovjek Bajerna Uli Henes rekao da igrači kluba iz Minhena neće igrati za reprezentaciju ako Nojer izgubi status prvog golmana.

Sa druge strane, Ter Štegen je nezadovoljan statusom rezerve.

Tenzija je nastala nakon što je Ter Štegen javno rekao da žali što nije bio na golu u kvalifikacionim mečevima za Euro protiv Holandije i Sjeverne Irske.

Između Bajerna i Joakima Leva, selektora Njemačke, stvoren je jaz u martu ove godine, kada se Lev odrekao trojice igrača minhenskog kluba - Milera, Boatenga i Humelsa, koji je kasnije prešao u Dortmund.

Bonus video: