Granitna odbrana Zete na testu protiv najubojitijeg napada

Danas četiri utakmice 11. kola Telekom 1. CFL pred pauzu: derbi Sutjeska - Zeta, Budućnost favorit protiv Podgorice
1782 pregleda 1 komentar(a)
Marko Ćetković (Sutjeska) na meču sa Zetom u prvom krugu prvenstva, Foto: Savo Prelević
Marko Ćetković (Sutjeska) na meču sa Zetom u prvom krugu prvenstva, Foto: Savo Prelević

Prvoligašima 11. kolo Telekom 1. CFL stiže pred reprezentativnu pauzu, pa će i naboj i značaj utakmica biti za nijansu veći. Jer, svaka ekipa želi dodatnu dozu samopouzdanja koje donosi pobjeda pred dvije nedjelje pauze.

Pogled na tabelu govori u prilog činjenici da će se derbi 11. kola odigrati kraj Bistrice, gdje lider Sutjeska dočekuje trećeplasiranu Zetu. Nikšićani su seriju velikih prvenstvenih pobjeda prekinuli remijem u prošlom kolu na svom terenu sa OFK Titogradom, pa je Budućnost prišla na bod.

Biće to duel najefikasnijeg i najtvrđeg tima u ligi - Sutjeska je, naime, postigla 24, a Zeta primila samo tri gola.

- Nadamo se da ćemo slaviti protiv Zete i da ćemo zadovoljni ući u prvenstvenu pauzu. Znamo da će biti teško, jer Zeta je atipična ekipa. Igraju tvrdo, i primili su svega tri gola, ali takođe nisu efikasni. Zato je važno da dobro uđemo u utakmicu i brzo postignemo gol. U svakom slučaju, znamo da moramo da budemo spremni za dugotrajnu trku u šampionatu, i to nam je na kraju i prethodnih godina donosilo titule - kazao je iskusni vezista Sutjeske Marko Ćetković.

Zeta je u prošlom kolu odigrala bez golova sa Komom, ali je slavila na posljednjem gostovanju OFK Titogradu. Golubovčani, uprkos velikim promjenama u ekipi svake sezone, iznova uspijevaju da formiraju mlad i respektabilan tim.

- Sutjeska je najbolja ekipa u našoj ligi. Ekipa je stručno vođena i sigurno je da ima kvalitet da bude prva. Kraj Bistrice nikome nije lako, ali bez obzira na to, cilj nam je da pokažemo da naši rezultati nisu slučajni. Želimo da pružimo maksimum, suprostavimo se lideru i vidimo gdje smo kvalitetom u osnosu na aktuelnog prvaka - rekao je Dejan Roganović, trener Zete.

Pobjedom na gostovanju Rudaru 3:0, Budućnost je prekinula loš rezultatski niz, uz dva izgubljena derbija koja su je koštala liderske pozicijeu. Danas pod Goricom dočekuje novog prvoligaša, Podgoricu.

- Podigli smo nivo igre u svim linijama tima, a to se posebno odnosi na odbranu, koja je vratila čvrstinu. Nadam se da će tako biti i protiv Podgorice, ali i mečevima koji slijede poslije pauze. Podgorica će biti motivisana, njima je i bod dobar, dok za nas nema kalkulacija - istakao je Dejan Mrvaljević, pomoćni trener Budućnosti, koji mijenja suspendovanog Branka Brnovića (danas će odraditi četvrti od osam mečeva kazne).

- Treba da ponovimo igru iz prvenstvenog duela u Pljevljima. Za nas je pobjeda primarna, spremni smo da je ostvarimo - kaže vezista Vasilije Terzić, koji je blistao upravo protiv Rudara prošle subote.

- Počeo sam da dobijam minutažu i trudim se da učinkom na terenu opravdam povjerenje. Zadovoljan sam formom, ali uvijek može bolje - dodao je 20-godišnji fudbaler.

Podgorica je pokazala da zna da iznenadi, dobila je Sutjesku u gostima, a protiv Budućnosti je u prvom meču sezone izgubila preokretom u finišu.

- Očekuje nas težak meč, jer Budućnost jeste favorit. Svjesni smo da moramo da damo maksimum kako bismo izborili povoljan rezultat. Imamo kvalitet, brze igrače, koji svakoj ekipi mogu da naprave probleme. Ukoliko u odbrani odradimo dobar posao, mislim da možemo do povoljnog ishoda - naglasio je Jasmin Agović, golman Podgorice koji je prije tri i po godine bio član Budućnosti.

U istom terminu od 14.30 sati danas će u Radanovićima Grbalj ugostiti Rudar, dok će Petrovac biti domaćin Komu. U nedjelju, 14. kolo će okončati utakmica između OFK Titograd i Iskre.

Parovi 11. kola

SUBOTA

SUTJESKA - ZETA (14.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

GRBALJ - RUDAR (14.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

BUDUĆNOST - PODGORICA (14.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - KOM (14.30) Sudija: Nikola Voćević (Podgorica)

NEDJELJA

OFK TITOGRAD - ISKRA (14, TV) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

Bonus video: