OKUPILA SE FUDBALSKA REPREZENTACIJA CRNE GORE

Otpali Tomašević i Vešović, Hadžibegić poručuje: Naša obaveza je da idemo na pobjedu

Svjestan sam naše situacije, ona ne odgovara našim ambicijama, ali imam želju da idemo na trijumf u obje utakmice, to sam i rekao igračima. Šta će se desiti - vidjećemo", rekao je Hadžibegić
4385 pregleda 1 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2019. 18:28h

Crnogorska fudbalska reprezentacija počela je danas pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - duele sa Bugarskom u Podgorici 11. oktobra i Kosovom u Prištini tri dana kasnije.

Selektor Faruk Hadžibegić je na prvom treningu na raspolaganju imao 11 igrača, od čega dva golmana (Petkovića i Dragojevića), a i pojasnio je da za duele sa Bugarima i Kosovarima neće moći da računa na povrijeđene Marka Vešovića i Žarka Tomaševića.

"Ova ekipa mora da ima obavezu da ide na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na sve teškoće. Svjestan sam naše situacije, ona ne odgovara našim ambicijama, ali imam želju da idemo na trijumf u obje utakmice, to sam i rekao igračima. Šta će se desiti - vidjećemo", rekao je Hadžibegić.

Crna Gora je izgubila šanse da se plasira na EP, ali Hadžibegić ima jasan stav:

"Ko bude mislio da je ovo sada manje bitno i bude se tako ponašao na terenu, obećavam da ga neće više biti na spisku dok sam ja selektor. Svaka utakmica je važna, obaveze moraju da se ispoštuju, igranje za reprezentaciju to zahtijeva. Više puta sam rekao da me je stid što smo peti na tabeli i to moramo da promijenimo. Imamo motiv da se borimo da bude četvrti ili treći, na kraju i to može da bude važno za Ligu nacija", kaže Hadžibegić.

Prvi rival je Bugarska, tim koji je u sličnoj situaciji kao Crna Gora i koji posljednjih godinu nije pobijedio.

"Imamo mi naših problema da ne mislimo o drugima. Znam i da Bugari imaju novog selektora, da su ambicije drugačije, ali neka se svako nosi sa svojim problemima. Cijenim svakog protivnika. Mi imamo kvalitet, u to sam ubijeđen, ali naiđe period kao sada da ne ide. Mislim da smo na dobrom putu da izađemo iz tog tunela, vidim želju kod momaka", ističe crnogorski selektor.

Hadžibegić je debitovao pobjedom nad Mađarskom u prijateljskom meču, nekoliko dana kasnije je naš tim poražen od Češke u kvalifikacijama.

"Po meni, bolje smo igrali protiv Češke nego protiv Mađarske. A rezultat govori drugačije. U duelu sa Česima nismo imali rješenja za njihove prekide, promašili smo šanse kod 0:0, da nismo bilo bi sve drugačije. Moral nam je pao nakon prvog gola...", rekao je Hadžibegić.

Žarko Tomašević i Marko Vešović su otpali zbog povreda, kao i Marko Bakić.

"Nažalost, nisu tu i to jeste hendikep. Žao mi je svakog sportistu koji se povrijedi. Publika? Očekivao sam više navijača protiv Češke. Nadam se da će nam publika pomoći, sada nam je pomoć neophodna. Ali, i mi moramo da se potrudimo da na terenu zaslužimo da se navijači vrate", zaključio je Hadžibegić.

Pored golmana Danijela Petkovića i Andrije Dragojevića, današnji trening su odradili Marko Janković, Marko Simić, Dušan Lagator, Vukan Savićević, te igrači iz domaće lige koji su naknadno pozvani - Damir Kojašević, Nemanja Sekulić, Darko Bulatović, Aleksandar Šofranac i Luka Mirković.

Preporučujemo za Vas