Pep: Bio je to loš dan, Gindogan: Ne smijemo pogledati tabelu

Nakon 8. kola Mančester siti ima osam bodova manje od Liverpula
2976 pregleda 0 komentar(a)
Reuters, Foto: ANDREW YATES
Reuters, Foto: ANDREW YATES

Prvak Engleske je u problemu, nakon 8. kola zaostaje osam bodova za liderom, Liverpulom.

"Građani" su danas izgubili na svom terenu od Volvsa 2:0, pa je Nunjo Espirito Santo, postao tek drugi trener koji je sa dva gola razlike dobio Pepovu mašinu na njenom stadionu. Prvom je to uspjelo Antoniju Konteu sa Čelsijem.

"Nije to bio naš dan. Krenuli smo dobro i željeli smo biti strpljivi, jer smo znali koliko se dobro brane. Pustili smo ih da nam prijete iz sjajnih kontri i u ekipu se uvukla nervozai. Nismo bili previše dobri u ofanzivi, premalo smo stvarali situacija za šut na gol", kazao je trener Sitija Pep Gvardiola.

On je pohvalio rivala.

"Oni se sjajno brane, i onda kreću u kontru. Fizički su besprijekorno spremni i snažni su. Sve smo to znali, ali nismo bili dobro organizovani, gubili loptu i promašili dvije prilike. U prvoj je David Silva pogodio Prečku a drugu je stvorio Bernardo Silva. Rival jeste znao da iskoristi svoje prilike, ali naš je plan da se vratimo pobjedama i nastavimo borbu", zaklkučio je Pep.

Ni njegovi igrači se neće predati.

"Niko od nas igrača ne gleda tabelu.Prijatno je kada si lider, ovako...Preveliki je bodovni otklon na strani Liverpula. No, pred nama su mjeseci borbe i sada prihvatamo stanje kakvo je, ali ići ćemo dalje. Znamo da možemo puno bolje, ali to danas nismo pokazali. Ostavili su malo prostora, a nas je hvatala nervoza kako se bližio kraj. To nam se nije smjelo dogoditi i moramo naučiti lekciju", naglasio je vezista Ilkaj Gindogan.

Oba pogodka u finišu psotigao je Adama Traore.

"Loše smo ušli u sezonu, ali sada stvari dolaze na svoje mjesto. Srećni smo, ali smo sreću i zaslužili jer smo 90 minuta se lavovski borili", kazao je Traore.

Bonus video: