Barsin poker Sevilji, Mesijev prvijenac u sezoni protiv omiljenog rivala

Mesi pogodio prvi put u sezoni, Dembele i Arauho isključeni u 88. minutu
3497 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2019. 23:15h

Barseloni je trebalo da preživi jedan veliki derbi, i uspjela je da preokretom u Ligi šampiona dobije Inter, da bi krenula u prepoznatljivom ritmu.

Prvak Španije je nadigrao Sevilju na "Nou kampu" pred preko 81.000 gledalaca, koji su počeli da uživaju od 27. minuta, kada je Luis Suares postigao fantastičan gol.

Do tada je Sevilja imala za čim da žali - tri propuštene šanse od kojih je prvu u 12. minutu bravurozno odbranio Mark Andre ter Štegen.

Nakon pogotka Suaresa počela je osmominutna kanonada - Arturo Vidal sjajno utrčao na dodavanje Artura i udvostručio prednost u 32. minutu, da bi Osman Dembele demonstrirao sjajan potencijal solo akcijom i golom u 35. minutu, kojim je prekinuo golgeterski post koji je trajao od marta.

Sevilja je bila u nokautu, ali se do kraja još u strijelce upisao samo Lionel Mesi, koji je u 78. minutu postigao prvi gol ove sezone, a 37. na 38 mečeva protiv Sevilje, iz sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Do kraja je blizu golu bio rezervista Rakitić, ali i Luis Suares koji je u ziceru loptom napucao golmana Vaclika.

Ipak, da sve ne bude pjesma za Barsu, pobrinuo se Đerard Pike koji je u 85. dobio žuti karton i propustiće narednu utakmcu, a nervoza se prenijela na Urugvajca Arauha kojem je Mateu Laos dao direktni crveni a zbog burnog temperamenta i protesta i Osman Dembele je morao u istom, 88. minutu, put svlačionice.

Barsi je to treći uzastopni trijumf u La Ligi i već je sa 16 bodova pretekla Atletika i samo je Real ispred sa 18.

Bonus video: