PRIPREME "HRABRIH SOKOLA" ZA MEČEVE SA BUGARSKOM I KOSOVOM

Janković: Atraktivan fudbal i dobri rezultati vraćaju publiku na stadion

"Jasno je da motiva ne može, ne smije da fali kada se igra za reprezentaciju, ali isto tako je bitno i da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat. Protiv Bugarske moramo da damo sve i da učinimo sve da ostvarimo tri boda", rekao je Marko Janković
2147 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija na večerašnjem treningu, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija na večerašnjem treningu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2019. 19:51h

Selektor fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić je više puta ponovio da naš tim mora da osjeća obavezu da u svakom meču da ide na pobjedu, a nešto slično je ponovio i vezista Marko Janković, momak koji i dalje čeka na prve minute u nacionalnom timu pod komandom 62-godišnjeg Sarajlije.

U susret duelima sa Bugarskom (11. oktobra) i Kosovom tri dana kasnije u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Janković nema dilemu da „hrabrim sokolima” ne fali motivacije.

Ništa ne mijenja ni to što su izgubili sve šanse da se plasiraju na Euro.

"Jasno je da motiva ne može, ne smije da fali kada se igra za reprezentaciju, ali isto tako je bitno i da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat. Protiv Bugarske moramo da damo maksimum i da učinimo sve da ostvarimo tri boda", rekao je Janković.

Pamti se i neka vrsta Hadžibegićeve „prijetnje” na okupljanju prije dva dana. Rekao je da više neće biti na spisku onaj igrač koji za duele sa Bugarskom i Kosovom bude mislio da su manje bitni zato što nemaju rezultatski značaj.

"Želja i ambicija da damo sve nikada nije sporna, u to sam siguran. Svi smo uvijek davali sve što smo mogli. Da li je to u datom momentu bilo dovoljno da se ostvari dobar rezultat - može da se analizira. Mi smo profesionalci, niko od nas ne igra za nacionalni tim, kao ni za klub, a da ne da 100 odsto. Tako da tu selektorovu izjavu vidim kao dodatni motiv i očekujem da ćemo svi biti na nivou koji se traži", istakao je Janković.

Posljednju pobjedu u takmičarskim mečevima Crna Gora je ostvarila 14. oktobra prošle godine kada je deklasirala Litvaniju u Ligi nacija - 4:1.

Bila je blizu i protiv Bugarske na startu kvalifikacija za EP, sve dok francuski sudija Rudi Buke u finišu nije izmislio penal za domaćina u Sofiji za konačnih 1:1.

"Ako možemo tako da kažemo - pobijedili smo Bugare u Sofiji, a onda je pred kraj je sviran taj nepostojeći penal... Sada ih dočekujemo u situaciji kada smo već neko vrijeme s novim selektorom, upoznati smo s njegovim zahtjevima i vjerujem da ćemo ih pobijediti", poručio je fudbaler italijanskog SPAL-a.

Kako vratiti publiku na stadion?

"Atraktivna igra i dobri rezultati - to je najbolja pozivnica. Nema tu puno filozofije", istakao je Janković.

Naši fudbaleri su u skoro kompletnom sastavu odradili večerašnji trening, čeka se još samo dolazak Adama Marušića.

Hadžibegić zbog povreda za predstojeće duele ne može da računa na Žarka Tomaševića, Marka Vešovića i Marka Bakića.

BORIM SE ZA MINUTAŽU U KLUBU

Janković je ove sezone odigrao samo dvadesetak minuta za SPAL u Seriji A, i to protiv Juventusa u porazu od 2:0.

"Ne odgovara mi situacija što se tiče sistema igre u SPAL-u, jer trener forsira formaciju 3-5-2. Tražim se, tražim poziciju. Kada gubimo, kada trener osjeti da je trenutak, onda mijenja formaciju, pa igram polušpica. Odigrao sam od kada sam stigao šest, sedam mečeva u Seriji A, ali sigurno da je potreban period adaptacije. Imao sam i povredu, a i veliki je korak između srpske lige i italijanske", rekao je Janković i dodao:

"Daleko od toga da tražim opravdanje, dajem maksimum na svakom treningu i željno iščekujem šansu da dokažem da mogu da pomognem", zaključio je Janković.

Galerija