Lovren: Borićemo se do kraja, idemo u finale

Liverpul je posljednji put finale Lige šampiona igrao prije skoro 11 godina kada je poražen 2:1 od Milana u Atini
51 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Lovren, Foto: Reuters
Dejan Lovren, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2018. 10:43h

Liverpul je sinoć uspio prvi put nakon 2009. godine da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Na Enfildu je Klopov tim odigrao 0:0 sa Portom u revanšu osmine finala, što im je bilo više nego dovoljno za prolaz nakon fantastične prve utakmice koju su dobili 5:0. Nakon meča štoper Liverpula Dejan Lovren kazao je da njegov tim može dogurati do finala ovog takmičenja,

"Uvijek je protivniku teško igrati na Enfildu. Mi smo spremni na sve - ko god da dođe, mi ćemo se boriti. Mislim da smo spremni i pripremljeni da se borimo do samoga kraja. Čvrsto vjerujem da možemo otići do finala," rekao je Dejan Lovren za Liverpoolfc.com nakon utakmice.

Liverpul je posljednji put finale Lige šampiona igrao prije skoro 11 godina kada je poražen 2:1 od Milana u Atini.

"Pokazali smo karakter, u utakmicu smo ušli sa stavom da se ništa loše ne može dogoditi. Nevjerovatan je osjećaj biti u četvrtfinalu. To je bio naš cilj od trenutka kada smo se plasirali u Ligu šampiona. Utakmica je bila teška, nije to bila naša najbolja predstava, ali ponovno nijesmo primili gol i to je dobro. Imali smo nekoliko prilika, ali najvažnije je da smo prošli dalje i da se pripremimo za sljedeću utakmicu."

A sljedeća utakmica za Liverpul je derbi s Mančester junajtedom. Upravo je zbog toga Klop protiv Porta odmarao nekoliko igrača pa je tako Mohamed Salah ušao tek u drugom poluvremenu u igru.

"Bila je dobra ideja napraviti nekoliko izmjena i sačuvati ključne igrače. Utakmica sa Junajtedom će biti velika - jedna od najvećih u Evropi. Biće teško, velika je to borba za drugo mjesto, vidjećemo što će se dogoditi, ali puni smo samopouzdanja," zaključio je Lovren.

Bonus video: