Kako je Inter pokvario posao Milanu i zašto je Pioli odjednom postao prva i jedina opcija "rosonera"

"Nerazuri" su imali ključnu ulogu u tome da Milan promijeni planove
1845 pregleda 0 komentar(a)
Lućano Spaleti, Foto: Beta/AP
Lućano Spaleti, Foto: Beta/AP

Inter je na neobičan način prethodna dva dana imao bitnu ulogu u izboru nasljednika Marka Đampaola, trenera Milana.

"Nerazuri" su, naime, imali presudan uticaj na to da Lućano Spaleti ne preuzme "rosonere", samim tim i da Stefano Pioli, nekada trener Intera, postane prva i jedina opcija Zvonimira Bobana i Paola Maldinija.

Šta se zapravo desilo? Inter je ljetos otpustio Spaletija, ali ima obavezu da ga plaća naredne dvije sezone i da mu daje godišnju platu od 4,5 miliona eura.

Spaleti je istu tu cifru zahtijevao i od Milana na sastanku sa Bobanom, a od hrvatske legende je dobio odgovor da je to nemoguće s obzirom na finansijske probleme kluba.

Potom je Spaleti zvao Inter i počeo pregovore oko sporazumnog raskida ugovora, ali je imao neobičan zahtjev - da mu Inter isplati kompletan ugovor za sezonu 2019/20. Dakle, da mu plati 4,5 miliona eura (tri mjesečna primanja za ovu sezonu je već dobio).

Inter je prvo ponudio Spaletiju da mu plati dva miliona prije nego preuzme Milan, ali bivši trener Rome i Zenita je insistirao na više od dva puta većoj svoti novca.

Pregovori nisu dugo ni trajali, prekratio ih je izvršni direktor Intera Đuzepe Marota:

"Ako ne prihvatiš ovu cifru, onda ne možeš voditi Milan", prenose italijanski mediji Marotine riječi upućene Spaletiju.

I to je bilo to, Spaleti je sinoć praktično ispao iz igre, Inter će nastaviti da ga plaća, a Pioli bi već danas poslijepodne trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa Milanom.

Navijači Milana, međutim, ne gledaju baš blagonaklono na njegov dolazak, kao što nisu ni na Đampaolov.

Jer, obojica su u bliskoj prošlosti javno rekli - da navijaju za Inter!

"Kompletna moja familija navija za Inter. Profesionalac sam, vodio sam i druge klubove, ali sam uvijek vjerovao da mogu doći do Intera", rekao je Pioli 2016. godine kada je preuzimao klub koji mu je u srcu.

Bonus video: