Nemamo rezultatski pritisak, ali imamo onaj fudbalski i ljudski - želimo barem jednu pobjedu

"Sokoli" u petak protiv Bugarske, u šestom meču u kvalifikacijama, traže prvu pobjedu.
3353 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2019. 19:13h

Najbolji crnogorski fudbaleri nastavili su pripreme za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za EP, protiv Bugarske pod Goricom 11. oktobra i Kosova u Prištini tri dana kasnije.

Utakmice, makar na prvi pogled - bez rezultatskog značaja, jer je Crna Gora davno izgubila šanse da se plasira na EP, ali gledano iz šireg perspektive, itekako značajne - zbog koeficijenta, bodova na rang-listi Fife, klime u i oko reprezentacije...

"Sokoli" u petak protiv Bugarske, u šestom meču u kvalifikacijama, traže prvu pobjedu.

Ona im je volšebno izmakla još u prvom kolu, upravo protiv Bugarske, kada je domaćinu u Sofiji sviran penal zbog faula napravljenog metar izvan šesnaesterca.

Nevjerovatnim sudijskim gafom crnogorska kvalifikaciona priča od starta je krenula nizbrdo...

"Moramo da ostanemo skoncetrisani na naredne dvije utakmice, prije svega na prvu protiv Bugarske, gdje treba da vratimo rezultatski značaj reprezentaciji i javnosti, da koliko - toliko publiku na stadion", kaže Aleksandar Boljević, krilni napadač Standarda iz Liježa.

"Pokušaćemo da pobijedimo obje utakmice. To nam je cilj, jer ponovo nismo uspjeli da se kvalifikujemo. Pokušaćemo kroz naredne dvije utakmice da vratimo samopouzdanje i da se spremamo za naredne izazove", dodaje 23-godišnji fudbaler, koji je protiv Češke u prošlom meču igrao u prvoj postavi.

Bez obzira što je Crna Gora izgubila šanse, igrači će imati motiva da odigraju do kraja, tvrdi Boljević.

"Ako smo pravi, sigurno ćemo naći fudbalski motiv i to ljudsko što je u nama. Moramo da pokažemo da vrijedimo i da imamo kvalitet. Siguran sam da će momci i stručni štab to tako predstaviti i da ćemo pobijedi Bugarsku, a onda čekati Kosovo".

Rezultatski pritisak ne postoji, ali neki drugi...

"Pritisak bi sada trebalo da bude najmanji, ali onaj fudbalski, ljudski, postoji - i on je najveći do sada. Ne bi valjalo da završimo kvalifikacije bez pobjede, tako da se nadam trijumfu".

Boljević je igrao dobro za Standard, uklopio se, postigao četiri gola na četiri posljednja meča...

"Samo još da to prenesem na reprezentaciju".

Bonus video: