Mugoša pred Bugare: Nepostojeći penal iz Sofije je motiv više

"Svaka utakmica je prilika da se dokažemo, da slavimo, a kao profesionalncima sigurno nam nije isto da li ćemo biti posljednji u grupi ili ne", rekao je crnogorski napadač
1990 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Mugoša je postigao dva od tri gola naše selekcije u kvalifikacijama za EP, Foto: Filip Roganović
Stefan Mugoša je postigao dva od tri gola naše selekcije u kvalifikacijama za EP, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.10.2019. 19:15h

Crnogorski fudbaleri su željni da se dokažu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uprkos činjenici da su još u septembru izgubili šanse da se umiješaju u borbu za drugo mjesto.

"Habri sokoli" jure prvu pobjedu u kvalifikacijama, tražiće je u petak protiv Bugarske i ponedjeljak u duelu sa Kosovom, a glavni adut Faruka Hadžibegića u ovom momentu je - Stefan Mugoša, golgeter Inčon junajteda.

Mugoša je dao dva od ukupno tri gola naše selekcije u kvalifikacijama - pogađao je mrežu Bugarske i Kosova (oba meča su završena 1:1).

"Želimo da odigramo što bolje, da pobijedimo i da probamo da nađemo model igre koji će nam biti bliži u budućnosti", rekao je Mugoša, sa 13 pogodaka treći strijelac južnokorejske K lige.

Bugarska je takođe izgubila sve šanse da ode na Euro.

"Bugari imaju kvalitetan tim, izvanredne pojedince. Vidjelo se to i u Sofiji. Nije nam bilo lako, vodili smo, a onda je uslijedio taj penal za 1:1. Možda je i taj duel bio prekretnica - da smo pobijedili sve bi bilo drugačije u borbi za drugo mjesto. Ovako, ostaje nam da se borimo do kraja i da vjerujemo u ono što radimo, jer ovaj tim ima budućnost. Moramo da ostanemo pozitivni i da gledamo naprijed", kaže Mugoša.

Gdje je motiv pred duel koji ne znači puno?

"Motiv ne fali, jer je reprezentacija čast za svakog od nas. A dodatno će nas motivisati nepostojeći penal koji je sviran protiv nas u Sofiji. Idemo na trijumf koji nam ne bi mnogo značio rezultatski, ali ga svi želimo", jasan je Mugoša.

Poslije Bugarske i Kosova ostaje i meč sa Engleskom na "Vembliju" 14. novembra.

"Ne postoji strah od mogućnosti da kvalifikacije završimo bez trijumfa. Ne mislimo o tome. Svaka utakmica je prilika da se dokažemo, da slavimo, a kao profesionalncima sigurno nam nije isto da li ćemo biti posljednji u grupi ili ne. Trudićemo se da budemo makar četvrti, možda i treći", navodi Mugoša i napominje:

"Bitna nam je pomoć navijača, publika je uvijek bila 12. igrač. Moramo da se potrudimo da je dobrim igrama vratimo na stadion", zaključio je bivši kapiten Budućnosti.

Bonus video: