Pobjeda produžava san o drugom mjestu

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore od 17 sati na “DG areni” u Donjoj Gorici dočekuje Sjevernu Makedoniju
1237 pregleda 0 komentar(a)
Aduti Crne Gore: Nikola Krstović i Ilija Vukotić, Foto: Savo PRELEVIC
Aduti Crne Gore: Nikola Krstović i Ilija Vukotić, Foto: Savo PRELEVIC

Crna Gora još čeka na plasman neke fudbalske selekcije na veliko takmičenje. Mnogi su predviđali da istorijski uspjeh može da napravi selekcija u kojoj su igrači do 21 godine, u to je vjerovao, a i dalje vjeruje i selektor naše selekcije Miodrag Vukotić.

Iznenađujući poraz od Kazahstana kod kuće na startu kvalifikacija na neki način je smanjio tenzije (pobjeda nad Farskim Ostrvima 3:0 i poraz od Španije 2:0 su očekivani), ali šanse za drugo mjesto još postoje, pogotovo u slučaju trijumfa u današnjem meču sa Sjevernom Makedonijom, koji se od 17 časova igra na “DG areni” - stadionu Podgorice u Donjoj Gorici.

- Utakmica sa Makedonijom dolazi nam u trenutku kada nam ne preostaje ništa drugo nego da igramo na pobjedu. Sigurno neće biti nimalo lako, jer se radi o vrlo kvalitetnom protivniku, koji ima dobru grupu igrača, koji, iako mladi, igraju van svoje zemlje. U startnoj postavi imaju samo dva igrača koji igraju u Makedoniji, svi ostali nastupaju u inostranstvu. Tako da sigurno neće biti lako, ali šta je - tu je. Spremamo se maksimalno, to nam je sada najvažnija utakmica. Nadam se da će igrači dati maksimum i da će to biti dovoljno da utakmicu riješimo u svoju korist - ističe selektor Vukotić.

U porazu od Kazahstana, Crnoj Gori je nedostajalo i malo sreće. Ovog puta biće potrebno da se i ta kockica ugradi u mozaik kako bi se uknjižili bodovi protiv Makedonije, koja ima istu ambiciju kao i naša selekcija.

- Mnogo bi nam bilo lakše da nismo kiksali u toj utakmici protiv Kazahstana. Nije to bio samo nedostatak sreće - ni pristup nije bio kako treba. Imali smo i vođstvo, i dosta izglednih šansi, ali neke druge stvari su poremetile sami tok utakmice i na kraju smo izgubili. Kažnjeni smo za te promašaje, za taj egoizam i sebičluk. Mislim da je to iza nas, utakmice koje su bile poslije toga pokazale su da imamo kvalitet i da možemo ravnopravno da se borimo za drugo mjesto, jer znamo da su Španci neprikosnoveni, da su najkvalitetniji. Nama preostaje da se borimo sa reprezentacijama koje su nama ravne, Makedonijom, Izraelom i Kazahstanom. Ali, i pored poraza od Kazahstana, prije bih tu akcenat stavio na Makedoniju i Izrael. Idemo redom utakmicu po utakmicu, sad je najvažnija predstojeća sa Makedonijom. Svi moramo da izvučemo maksimum iz nas da probamo da dobijemo utakmicu.

Naš selektor je bio optimista, takav je i sada.

- Sigurno da jesam. I pored kadrovskih problema koje imamo, mislim da posjedujemo kvalitet da igramo sa svima u grupi. Mi smo pokazali zavidan nivo igre i pored poraza, znamo da ne pobjeđuju uvijek bolji, a protiv Kazahstana, pored ovog što sam rekao, možda nismo imali ni sreće. Normalno, da bismo trijumfovali u ovoj utakmici moramo da imamo i karakter, i želju, i volju, pa i da nas malo sreća pogleda - zaključuje Vukotić.

Bonus video: