Nikola Vukčević: Navijači dođite, daćemo sve od sebe za pobjedu

Utakmica Crna Gora - Bugarska se igra u petak u 20 i 45
1535 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: SAVO Prelevic
Nikola Vukčević, Foto: SAVO Prelevic
Ažurirano: 10.10.2019. 13:38h

Nikola Vukčević vjeruje da Crna Gora može na pozitivan način da završi takmičarski ciklus u kome je odavno ostala bez šansi da se bori za veće ciljeve.

Crna Gora u petak dočekuje Bugarsku od 20 i 45 u meču petog kola grupe A u kvalifikacijama za EURO 2020, dok u ponedjeljak gostuje Kosovu.

„Imamo dvije utakmice koje su bitne zbog nas, zbog reprezentacije, navijača, Saveza... Ne možemo, ne smijemo da dozvolimo da budemo posljednji u grupi. Biće to ispit na psihološkom planu, više nego na takmičarskom“, kazao je Vukčević.

Crna Gora nikada nije bila u ovako teškoj situaciji, na dnu grupe, čekajući prvu pobjedu.

„Očekivali smo dosta u ovom ciklusu, data je šansa selekcijama kao što je Crna Gora. Uticao je splet okolnosti, ali neću da umanjujem krivicu nas igrača. Bilo je, međutim, dosta vanfudbalskih okolnosti. Svako od nas mora na svakom meču da pruži maksimum, mnogo bi nam značilo da dobro završimo ovu priču“, kazao je Vukčević.

Bugarska je šansa, veća nego Kosovo...

„Pokazali smo u Sofiji da možemo da igramo sa Bugarima, sada smo domaćini, trebalo bi da bude lakše. Kosovu je bitna utakmica, ali ne smije nikome da bude važnija utakmica nego nama, jer mi igramo za našu zemlju, naš grb, našu reprezentaciju“, rekao je vezista Levantea.

Utakmica sa Bugarskom u Sofiji završena je 1:1, a pamti se po skandaloznom penalu za domaćina, koji je sudio Francuz Rudi Buke.

„Da se ta utakmica završila kako je trebalo i kako je bilo fer, možda bi kvalifikacije otišle u drugom smjeru. Igram fudbal 15-16 godina, nikad nisam vidio takvu grešku. Ali, to nije motiv, motiv je pobjeda, da završimo ovo kako dolikuje“, rekao je Vukčević.

Navijači nisu napunili stadion protiv Češke prošlog mjeseca, nema velikog interesovanja za duel sa Bugarskom...

"Takav je mentalitet, a i mi snosimo krivicu što stadion nije pun. Volio bih da dođu, mi smo poznati po ambijentu na stadionu i podršci. Mogu da im obećam da ćemo dati maksimum".

Bonus video: