Gvardiola: Mesi me napravio boljim trenerom nego što jesam

"Više puta sam rekao da je on najbolji fudbaler na svijetu. On svakoga oko sebe čini boljim. On i trenere čini boljim nego što jesu. Mene je učinio boljim", rekao je Gvardiola
1 komentar(a)
Liga šampiona Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Liga šampiona Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2018. 13:48h

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola u razgovoru za argentinsku televiziju Direktsport analizirao je aktuelna dešavanja u fudbalu, govorio o Mančester sitiju, Mesiju, očekivanjima od Svjetskog prvenstva...

"Kakav će biti fudbal na Mundijalu zavisi od hrabrosti trenera. Ako budu mislili da se napadačkom igrom može osvojiti titula, onda ćemo gledati vrhunski fudbal. Međutim, plašim se da će od osmine finala razmišljanja biti takva da će strah od poraza prevladati i da će ekipe biti skoncentrisane kako da ne izgube, a ne kako da pobijede", kazao je Gvardiola.

Gvardiolina filozofija

"Tim i igrači se ujedine samo oko jedne stvari - lopte. I van terena, i na terenu. Svako dodavanje zbližava fudbalere, lopta postaje njihov najbolji prijatelj, oni uživaju u tome. Ali, takav pristup zahtjeva mnogo rada, mnogo treninga i vremena. Ja volim to, volim da moje ekipe imaju loptu, jer igrači samo kada imaju loptu pokažu šta znaju".

Kalendar

"Fudbaleri su danas super-ljudi. Kalendar takmičenja je užasan. Nešto mora da se mijenja".

Leo Mesi

"Više puta sam rekao da je on najbolji fudbaler na svijetu. On svakoga oko sebe čini boljim. On i trenere čini boljim nego što jesu".

Mančester siti

"Otkrio sam da je mnogo veći klub nego što sam mislio da jeste i nego što mnogi misle i danas".

Karijera

"Ne znam do kada ću biti trener. Dok budem uživao..."

Bonus video: