Crna Gora dobro počela, Makedonija preokrenula i slavila na DG areni

Crna Gora ima samo tri boda, Makedonci šest iz dva meča
3036 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - Sjeverna Makedonija, Foto: Savo Prelević
Sa meča Crna Gora - Sjeverna Makedonija, Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore doživjela je treći poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. i već nakon četiri meča praktično otpala iz borbe za jednu od prve dvije pozicije.

Nakon Kazahstana, izgubila je kod kuće i od Sjeverne Makedonije na premijeri na DG areni - 2:1.

Crna Gora ima samo tri boda, Makedonci šest iz dva meča.

Crna Gora je dobro počela meč i povela u četvrtom minutu. Krstović je izbjegao ofsajd, ušao u šesnaesterac i asistirao Skenderoviću, koji je pogodio nebranjenu mrežu.

Makedonci su, međutim, ozbiljan sastav koga nije poremetio rano primljeni gol.

Deset minuta kasnije gosti su i izjednačili, uz dosta sreće. Atanasov je izveo slobodan udarac, lopta zakačila nekog u živom zidu i prevarila golmana Đukića.

Defanzivne probleme i panične reakcije u pojedinim trenucima, Makedonija je iskoristila u 33. minutu, kada je Malešević sa leđa oborio Mitrevskog u svom šesnaestercu.

Atanasov je iz penala donio preokret.

U nastavku je tim Miodraga Vukotića napravio pritisak, ali nije bilo pravih uzbuđenja pred golom rivala, sve do 76. minutu, kada je izblokiran Maleševićev šut, nakon akcije Krstovića, ubjedljivo najboljeg našeg igrača.

Krstović je u posljednjim trenucima meča sjajno tukao glavom, a golman Jankov briljantno reagovao i spriječio iznenađenje.

Bonus video: