Balakov: Spremamo se za Ligu nacija, a duel sa Crnom Gorom je dio toga

Iako ima jednak bodovni saldo kao Crna Gora, Bugarska ne gaji lažni optimizam u pogledu kvalifikacija na EP
2334 pregleda 1 komentar(a)
twitter
twitter
Ažurirano: 10.10.2019. 22:06h

Bugarska selekcija bez rezultatskog imperativa će istrčati u petak u 20,45 sati na megdan "hrabrim sokolima" pod Goricom. Bugari su na začelju grupe sa dva boda, s tim, što im je u prvom duelu sa našom reprezentacijom bod poklonio francuski sudija Rudi Buke. Tada nije bio selektor Bugara Krasimir Balakov, ali je pod njegovom palicom Bugarska izgubila sve četiri utakmice.

Balakov, ali i njegov štoper Georgi Kostadinov nisu na konferenciji za medije sakrivali želju da "lavovi" napokon prekinu negativan niz.

"U svakoj utakmici igraćemo na pobjedu. Znamo da će biti teško protiv Crne Gore, jer kvalitetom, ako se izume Engleska, su sve selekcije u grupi izjednačene. Naš domačćin ima par sjajnih napadača - Mugošu i Bećiraja, odličnu sredinu i posebno kvalitetnog komandanta odbrane Stefana Savića. Crnogorski igrači igraju u jakim klubovima, ali pokušaćemo da izađemo kao pobjednici. Nije dobro što imamo toliko problema sa povredama, jer smo bez cjelokupne defanzivne linije pa je Kostadinov čak odložio operaciju nosa kako bi bio na raspolaganju ekipi. No, postoje i problemi u crnogorskoj selekciji, naročito na lijevom boku. U reprezentacijama je obično tako, odluke se moraju donositi u posljednjem trenutku. A dobro je što sam na 99,99 odsto siguran u sastav koji ću izvesti", kazao je Balakov, ikona bugarskog fudbala i član najbolje selekcije Mundijala 1994. godine.

Balakov nije krio da mu je utakmica protiv Crne Gore samo dio pripreme i uigravanja za Ligu nacija, koja startuje sljedeće jeseni.

"Bugarska u ovom trenutku nema mogućnost da reprezentaciju sastavi od igrača koji igraju u jakim inostranim klubovima. Potrebno je probati, rotirati i zato su i rezultati ispod očekivanja. Vidim da se stvari u timu razvijaju u pozitivnom smjeru a Fudbalski savez Bugarske i država su izdvojili novac za desetogodišnju strategiju razvoja fudbala kroz akademije", zaključio je Balakov.

Da očajni rezultati nisu uzdrmali "lavove" smatra i igrač tulskog Arsenala, Kostadinov.

"Imamo nevjerovatno dobru atmosferu, pozitivnu energiju i želju za pobjedom. Samo da odigramo organizovano i ispunimo selektorove taktičke zamisli, i ne sumnjam da ćemo slaviti. Što se tiče operacije, odložio sam je do deecembra i mogu igrati i bez maske, mada sam je ponio. Nije me strah, i igrao sam i u ruskom prvenstvu sa tom povredom". Rekao bih d aje više starh doktore, jer ja ga ne osjećam - rekao je Kostadinov.

Bonus video: