Nagrada za Francuza: Lamuši menadžer mjeseca u Čempionšipu

Notingem dijeli prvo mjesto na tabeli sa VBA - obje ekipe imaju po 22 boda
1168 pregleda 0 komentar(a)
Lamuši sa nagradom, Foto: Twitter
Lamuši sa nagradom, Foto: Twitter
Ažurirano: 11.10.2019. 08:16h

Menadžer Notingem Foresta, Sabri Lamuši proglašen je za menadžera mjeseca u Čempionšipu.

Francuz je u trci za ovu nagradu pobijedio menadžera VBA, Slavena Bilića, te menadžere Prestona i Šefild Venzdeja, Aleksa Nila i Gerija Monka.

Notingem je prethodnog mjeseca odigrao tri utakmice u Čempionšipu i zabilježio tri pobjede. Redom su padali Svonsi (0:1), Barnsli (1:0) i Stouk 3:2.

"Ponosan sam. Ovo što smo uradili u septembru je nevjerovatno. Hvala klubu i navijačima na podršci, ali sva zasluga ide igračima - oni su odradili sjajan posao. Igrali smo tri utakmice u septembru, ali smo u posljednjih šest mečeva osvojili 16 bodova.To je nevjerovatno. Sada moramo da nastavimo dalje u istom ritmu", rekao je Lamuši.

Notingem je sjajno otvorio sezonu - nakon poraza u prvom kolu od VBA, "šumari" su vezali 10 utakmica bez poraza u ligi i dijele prvo mjesto upravo sa ekipom Slavena Bilića. Obje ekipe imaju po 22 boda.

"Liga je dugačka. Znamo da ćemo imati i loših momenata, ali nastavljamo da radimo. Fokusiramo se na sljedeće mečeve, a prvi u nizu je Vigan", prokomentarisao je stručnjak.

Nakon Vigana slijede mečevi protvi Hala, Redinga i Lutona, a zatim i najzančajniji meč za sve navijače Notingema - susret sa Derbijem.

"Dali smo igračima par dana odmora, zaslužili su. Nakon pauze fokusiraćemo se na mečeve koji nas očekuju", rekao je Lamuši.

Notingem je zadnji put u Premijer ligi igrao u sezoni 1998/1999.