Dvije nule u derbiju začelja - Crna Gora godinu bez pobjede

Skroman fudbal pod Goricom - Crna Gora remizirala bez golova sa Bugarskom u posljednjem meču kod kuće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
7486 pregleda 17 komentar(a)
Stefan Savić se opet povrijedio, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić se opet povrijedio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2019. 23:17h

Bez ideje, sa tek ponekim uzbuđenjem pred golom protivnika, crnogorski fudbaleri su „potrošili” i posljednju utakmicu kod kuće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacija koje će svi u crnogorskom fudbalu pokušati što prije da zaborave.

Crna Gora i Bugarska odigrale su bez golova i taj rezultat idealno oslikava sve što se dešavalo sinoć pod Goricom, baš kao i stanje na tabeli, jer su to dvije najslabije ekipe u grupi A sa po tri boda, od čega su po dva osvojili u međusobnim duelima.

Opet je veoma malo pokazala naša selekcija. Pamtiće se prilika Vladimira Jovovića početkom drugog poluvremena, pokušaji Fatosa Bećiraja i Marka Jankovića iz peterca u finišu - premalo.

Nebojša Kosović
Nebojša Kosović(Foto: Savo Prelević)

Nemanja Sekulić je debitovao na poziciji lijevog beka, a utakmicu je obilježila nova povreda Stefana Savića koji je u 37. minutu odjednom stao - od bola nije mogao da ni da pomogne svojim saigračima da zaustave opasan napad Bugara koji su uveliko bili u kaznenom prostoru.

Ni Bugarska, s druge strane, nije ostavila poseban utisak, ali je imala bolje šanse, gotovo sve u prvom poluvremenu. Veliku je već u 7. minutu propustio Galin Ivanov kada je odlično reagovao Danijel Petković, a poslije je u dva navrata opasan bio Božidar Kraev...

Savo Prelević
Ne znaju za trijumf(Foto: Savo Prelević)

Možda i najbolju propustio je u 89. Georgi Kostadinov, nakon koje ni malobrojna publika (jedva preko tri hiljade navijača) nije mogla da sakrije nezadovoljstvo, valjda svjesna da Crna Gora ni ovaj meč nije igrala da dobije, već da ne izgubi. Stefan Mugoša, momak koji je postigao gotovo sve važne golove za naš tim ostao je na klupi, Hadžibegić je na teren poslao defanzivnog veznog Luku Mirkovića umjesto ofanzivnog Seada Hakšabanovića...

Crna Gora i Bugarska su četvrti put u šest međusobnih duela odigrale neriješeno, a prvi put rezultatom 0:0. Večeras je pod Goricom zaista teško da je moglo da bude drugačije od - dvije nule.

Takva je realnost izabranika Faruka Hadžibegića - kada ne ide, onda stvarno ne ide.

Aleksandar Boljević
Aleksandar Boljević(Foto: Savo Prelević)

„Hrabri sokoli” su prinuđeni da kroz takmičarske mečeve traže izgubljeni identitet, a sve je izvjesnije da će prvi put od kada igraju kvalifikacije završiti ciklus bez trijumfa.

Ostale su još dvije šanse da se situacija promijeni, u fudbalu se dešavaju čuda, ali malo ko zaista vjeruje da Crna Gora može da pobijedi rivale iz vrha grupe na gostujućem terenu - u ponedjeljak u Prištini protiv Kosova, selekcije kojoj je taj meč biti ili ne biti, i 14. novembra na "Vembliju" protiv Engleske, koja će nakon večerašnjeg iznenađujućeg poraza u Češkoj (2:1) upravo protiv naše selekcije, u svim 1.000. meču u istoriji, tražiti matematičku promociju.

Večeras je, takođe, zatvoren krug - skoro godinu (362 dana), „sokoli” nisu upisali pobjedu, još od trijumfa nad Litvanijom u Ligi nacija 14. oktobra 2018.

CRNA GORA - BUGARSKA 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3.012. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Žuti kartoni: Lagator, Janković (Crna Gora), Pašov, Malinov (Bugarska).

Crna Gora: Petković - Marušić, Savić (39. Kosović), Simić, Sekulić - Vukčević, Lagator - Boljević, Jovović (67. Janković), Hakšabanović (82. Mirković) - Bećiraj.

Bugarska: Ilijev - Pašov, Dimitrov, Zanev, Nedjalkov - Popov (63. Kostadinov) - Ivanov, Malinov, Marselinjo (70. Isa), Vanderson (77. Karageren) - Kraev.

Bonus video: