JUSUFA MUKOKO - ČUDO IZ DORTMUNDA

Ovaj dječak bi mogao da pomjeri sve granice: Selektor Njemačke već misli o 14-godišnjaku

Jusufa Mukoko, 14-godišnji napadač Borusije Dortmund (15 puni u novembru), a koji već igra i daje mnogo golova za omladinski tim (U19)
7660 pregleda 3 komentar(a)
Jusufa Mukoko u dresu Njemačke
Jusufa Mukoko u dresu Njemačke
Ažurirano: 13.10.2019. 16:13h

Ansu Fati je sa 16 godina dobio šansu u prvom timu Barselone, pokazao vanserijski talenat, u utorak bi trebalo da debituje za mladu reprezentaciju Španije, protiv Crne Gore u Podgorici, samo je pitanje dana kada će zaigrati za najjači tim "crvene furije".

U Njemačkoj se rađa drugi vunderkind koji bi mogao da obori sve granice - Jusufa Mukoko, 14-godišnji napadač Borusije Dortmund (15 puni u novembru), a koji već igra i daje mnogo golova za omladinski tim (U19).

Toliko je dobar da o njemu već priča selektor "elfa" Joakim Lev, koji se za Mukokov progres interesovao kod trenera Mihaela Skibea.

"Razgovarao sam sa Skibeom. Jasno je da je riječ o potencijalu kakav se ne viđa često. Potrebno je da se njegov napredak prati pažljivo i u miru", rekao je Lev.

Mukoko je rođen u Kamerunu, ali odavno ima njemačko državljanstvo.

Odigrao je tri utakmice za U 16 selekciju Njemačke, kao 12-godišnjak, postigao četiri gola, ali je dobio poziv da igra za nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen.

Izgleda, međutim, da je Njemačka njegova budućnost.

Mukoko je na sedam mečeva u omladinskoj ligi Njemačke postigao 15 golova.