Poljska slavi plasman na EURO, Gindogan se pobunio, pa lansirao Njemačku

Njemačka slavila sa igračem manje ubjedljivu pobjedu, Poljska mirna pred dva zadnja kola
3849 pregleda 0 komentar(a)
Milik i Levandovski slave gol protiv Sjeverne Makedonije, Foto: AGENCJA GAZETA
Milik i Levandovski slave gol protiv Sjeverne Makedonije, Foto: AGENCJA GAZETA
Ažurirano: 13.10.2019. 23:23h

Poljska je četvrti učesnik fudbalskog Evropskog prvenstva naredne godine.

Poljaci su zahvaljujući klasi dvosrukog asistenta, Roberta Levandovskog savladali Sjevernu Makedoniju 2:0 i dva kola prije kraja obezbijedili jedno od prva dva mjesta u grupi G.

Golove su postigli Frankovski (74) i Milik (80).

Plasman u završnicu izborile su i selekcije Belgije, Rusije i Italije.

U istoj grupi veliki korak ka Euru napravila je Austrija pobjedom u Sloveniji 1:0, pa ima 16 bodova, pet više od Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Njemačka se u grupi C, bodovno na vrhu izjednačila sa Holandijom, jer je "elf" trijumfom u Estoniji 3:0, sakupio 15 bodova. Tri više od Sjeverne Irske.

Njemci su bili u velikom problemu, jer je Emre Džan dobio direktni crveni katon u 14. minutu, a izabranicima Joakima Leva je trebalo da se konsoliduju do finiša poluvremena, kada je Rojs imao šansu.

U nastavku je Ilkaj Gindogan preuzeo lidersku palicu, i golovima u 52. i 58. minutu, te asistencijom Vereneru za konačan rezultat u 71. minutu, opravdao svoje oštre riječi na račun selekcije. Gindogan je nedjelju ranije rekao da ga stručni štab potcjenjuje. Večeras je dobio šansu i pokazao klasu.

Hrvatska je rano povela u Velsu, sjajnim golom od desne stative Nikole Vlašića u 9. minutu.

Vels je odgovorio majstorijom Gareta Bejla u trećem minutu nadoknade poluvremena. Hrvati su prbvi u grupi sa 14 bodova, a prate ih Mađari sa 12. Slovačka uz meč manje ima 10 bodova.

Bonus video: