Šalan: Mislimo na Crnu Goru, ne na Ligu nacija

"Nismo očekivali da Engleska izgubi u Pragu, ali to ne mijenja ništa - svakako idemo na trijumf protiv Crne Gore. Nadam se trijumfu kojim bismo ostali u igri, ali i kojim bismo pokazali da rezultati do sada nisu slučajnost", istakao je Miljot Rašica
3198 pregleda 0 komentar(a)
Kosovski fudbaleri na jučerašnjem treningu, Foto: Ffk-kosova.com
Kosovski fudbaleri na jučerašnjem treningu, Foto: Ffk-kosova.com
Ažurirano: 14.10.2019. 18:59h

Kosovo je bilo u dobroj poziciji u borbi za Evropsko prvenstvo, sve dok u petak nije saznalo rezultat iz Praga - Češka je pobijedila Englesku i automatski postala favorit da se plasira na EP.

Kosovari pred gostovanje crnogorske selekcije, ipak, znaju da šanse, iako minimalne, postoje i da su tri boda u duelu sa našom selekcijom - imperativ.

"Sve što smo do sada uradili u kvalifikacijama je fenomenalno i ništa se neće promijeniti, kako god da se završi", rekao je vezista selekcije Kosova Miljot Rašica na konferenciji za medije.

Fudbaler njemačkog Verdera je u prvom duelu Crne Gore i Kosova bio strijelac u remiju rezultatom 1:1.

"Nismo očekivali da Engleska izgubi u Pragu, ali to ne mijenja ništa - svakako idemo na trijumf protiv Crne Gore. Nadam se trijumfu kojim bismo ostali u igri, ali i kojim bismo pokazali da rezultati do sada nisu slučajnost", istakao je Rašica.

Šta god da uradi Kosovo u kvalifikacijama, ostaje mu šansa da do Eura dođe kroz Ligu nacija.

Ali, selektor Bernar Šalan nije želio da misli o tome...

"Ništa se u mojoj glavi nije promijenilo nakon tog trijumfa Češke nad Engleskom. I dalje imamo šansu, ona će postojati ako pobijedimo Crnu Goru. Dakle, moramo da uradimo sve da osvojimo tri boda. Kao i do sada, mislimo samo na prvog narednog protivnika", kazao je švajcarski stručnjak.

Nakon večerašnjeg okršaja sa „hrabrim sokolima” u Prištini, Kosovo ide na megdan Česima 14. novembra), a na kraju (17. novembra) dočekuje Englesku.

Gotovo je izvjesno da će za drugo mjesto na tabeli grupe A koje vodi na Euro morati da pobijede u sve tri utakmice...

"Obavezni smo da uradimo sve što je do nas. Onda je sve moguće", poručio je Šalan.

Bonus video: