Vratio "azure" na najveću scenu i dobio novi ugovor: Sa Manćinijem u Katar

Italijani imaju sedam pobjeda iz isto toliko utakmica u grupi J, sa čak devet bodova više od Finske, a 11 od Bosne i Hercegovine i Jermenije
970 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Manćini, Foto: ANSA
Roberto Manćini, Foto: ANSA

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini potpisaće novi ugovor do 2022. godine, odnosno do Svjetskog prvenstva u Kataru.

Fudbalski savez Italije (FIGC) i Manćini prošle godine su se dogovorili da se, u slučaju plasmana na EURO, automatski aktivira klauzula o produžetku saradnje.

"Azuri" su u subotu poslije pobjede nad Grčkom (2:0) izborili odlazak na Evropsko prvenstvo, bivšem treneru Intera i Mančester sitija sleduje novi ugovor do završetka Mundijala u Kataru.

Italijani imaju sedam pobjeda iz isto toliko utakmica u grupi J, sa čak devet bodova više od Finske, a 11 od Bosne i Hercegovine i Jermenije.

Manćiniju nedostaje jedna utakmica pa da izjednači 81 godinu star rekord Vitorija Poca od devet uzastopnih trijumfa iz 1938.

Računajući i prijateljske mečeve, Italijani su pod Manćinijem vezali osam trijumfa, još od remija sa Portugalom u Ligi nacija prošle godine.

Trebalo bi da upišu i deveti, jer u utorak gostuju Lihtenštajnu.

Bonus video: