Ronaldo: Ja ne tražim rekorde, rekordi traže mene

"Rekordi dolaze prirodno, ja ih ne tražim, oni traže mene", rekao je Ronaldo novinarima nakon što je postigao 95. gol za portugalsku reprezentaciju
1093 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je sinoć oborio još jedan rekord postigavši svoj 700. gol u porazu svoje reprezentacije od 1:2 od Ukrajine u kvalifikacionoj utakmici za Euro 2020.

"Rekordi dolaze prirodno, ja ih ne tražim, oni traže mene", rekao je Ronaldo novinarima nakon što je postigao 95. gol za portugalsku reprezentaciju.

Međutim, Ronaldo je dodao da je poraz od Ukrajine bacio sjenku na to njegovo postignuće.

"To je lijep trenutak u mojoj karijeri, ali ostaje gorak okus jer nismo pobijedili", kazao je Portugalac. "Igrali smo dobro, ali nismo pobijedili. Dali smo sve od sebe i imali smo dosta prilika."

Ronaldo je još vodeći strijelac Lige šampiona sa 127 golova, drži i rekord po najviše datih golova u jednoj sezoni elitnog takmičenja, najbolji je strijelac svih vremena Real Madrida i igrač sa najviše odigranih utakmica za portugalsku reprezentaciju i njen najbolji strijelac.

Prvih pet golova u karijeri Ronaldo je postigao u Sportingu u sezoni 2002./03.

Nakon toga je dao 118 golova u 232 utakmica tokom šest sezona u Mančester junajtedu, a onda je prosječno postizao skoro po jedan pogodak na utakmici za Real Madrid, upisavši ukupno 450 golova u 438 utakmice tokom devet sezona.

U samo jednoj sa svojim sadašnjim klubom Juventusom, upisao je još 32 gola u 51 utakmici.

Bonus video: