PORAZ I RASISTIČKE UVREDE

Premijer tražio ostavku predsjednika Fudbalskog saveza Bugarske

Bugarska je sinoć u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vrijeđali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav
2295 pregleda 4 komentar(a)
Navijači Bugarske, Foto: Reuters
Navijači Bugarske, Foto: Reuters

Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je danas od predsjednika Fudbalskog saveza Borislava Mihajlova da podnese ostavku, nakon što su reprezentativci Engleske vrijeđani na rasnoj osnovi u Sofiji tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bugarska je sinoć u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vrijeđali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.

Borisov je osudio ponašanje navijača na stadionu i rekao da je "neprihvatljivo" povezivati bugarski narod sa rasizmom.

"Pozivam Borislava Mihajlova da odmah podnese ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Bugarske. Poslije jučerašnjeg sramnog poraza reprezentacije i loših rezultata našeg fudbala, naredio sam prekid saradnje sa FS, uključujući i finansijski, dok se Borislav Mihajlov ne povuče sa funkcije", rekao je Borisov, prenijeli su britanski mediji.

Stadion "Vasil Levski" sinoć je bio djelimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pre utakmice, Mihajlov se žalio Uefi na "nepravedno brendiranje", pošto se danima prije duela pričalo o strahovima da bi engleski igrači mogli da budu vrijeđani na rasnoj osnovi.

Bivši golman Redinga, Levskog i Ciriha - Mihajlov, branio je za Bugarsku na tri svjetska prvenstva i član je Izvršnog komiteta Uefa.

Preporučujemo za Vas