Budućnost sa Zlatice navija za Iskru na Starom aerodromu

Nastavak takmičenja u Telekom 1. CFL obilježiće današnji derbi na Starom aerodromu, gdje Iskra dočekuje Sutjesku (14.30). Budućnost sat ranije gost Koma
2005 pregleda 1 komentar(a)
Iskra je kao gost dobila prethodnu utakmicu na Starom aerodromu, gdje je danas domaćin, Foto: Savo Prelević
Iskra je kao gost dobila prethodnu utakmicu na Starom aerodromu, gdje je danas domaćin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2019. 11:23h

Nakon reprezentativnih obaveza i dvije sedmice pauze, 12. kolo Telekom 1. CFL odigraće se danas u tri termina. Tri utakmice počeće u 13.30 sati: Zeta - Petrovac, Rudar - OFK Titograd i Kom - Budućnost. Sat kasnije počeće derbi kola na stadionu Titograda, gdje je Iskra domaćin lideru Sutjesci, a kolo zatvara duel na “DG areni”, od 17 sati između Podgorice i Grblja.

Podatak da aktuelni prvak i lider, Sutjeska ima 24 boda, tri više od trećeplasirane Iskre, govori o važnosti utakmice na Starom aerodromu. Tim prije, jer Budućnost zaostaje za liderom samo bod. Sutjeska i Budućnost su i bili glavni favoriti u trci za titulu, ali se Iskra može smatrati apsolutnim hitom dodadašnjeg toka prvenstva. Naročito nakon remija na “Trešnjici” protiv Budućnosti 2:2, ali i pobjede na gostovanju OFK Titogradu u prethodnom kolu 1:0. Igrači Iskre, međutim imaju cilj, a smatraju i kvalitet da ga ostvare. - Mi smo uigran sastav, jer je ekipa već tri godine na okupu, uz nekoliko dobrih pojačanja. Pred start prvenstva smo zacrtali kao cilj plasman u Evropu, i zasada smo na pravom putu. Pauzu u prvenstvu smo iskoristili da se na pravi način pripremimo za nastavak, radili smo u odličnoj atmosferi koju je donio niz dobrih rezultata. Nadamo se dobrom rezultatu i protiv Sutjeske, koja je, po meni, najbolja ekipa u ligi. Ipak, mi smo i u Nikšiću utakmicu izgubili u finišu, ali i pokazali da možemo da ravnopravno odigramo sa njima. Zato naša očekivanja da možemo do pozitivnog rezultata nisu neosnovana - smatra vezista Danilovgrađana, Irfan Šahman.

U Sutjesci su tokom pripreme za derbi bili bez trojice reprezentazivaca, Aleksandra Šofranca, Darka Bulatovića i Damira Kojaševića, koji će svakako zbog kartona propustiti derbi, baš kao i Božo Marković. Uz to Bojan Ciger i Branislav Janković nisu tokom pauze uspjeli da saniraju povrede.

- Mi želimo da ostanemo na mjestu na kojem smo, i svi igrači moraju uz maksimalno angažovanje da pokažu i potrebni nivo. Naš cilj je jasan, i mi od njega ne možemo ako ne idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Protiv Iskre će biti prilično teško, jer je to iskusna, odlično vođena ekipa, koje je napravila ogroman kvalitativni iskorak i to pokazuju rezultati i mjesto na tabeli. To je ekipa koja je pokazala da sa pravom stremi ka vrhu tabele, gdje se i nalazi - istakao je trener Sutjeske, Nikola-Peco Rakojević.

I Budućnost ima jasan cilj, a to je titula. Zato na Zlatici “plavi” gostuju sa imperativom pobjede.

- U svaku utakmicu ulazimo sa pritiskom da je moramo dobiti. Moramo ga kanalisati na pravi način iz utakmice u utakmicu, a to je lakše u seriji dobrih rezultata. Znamo da Sutjeska ima tešku utakmicu, i bilo bi lijepo da se vratimo na prvo mjesto, ali i mi treba da ostvarimo pobjedu protiv Koma, što neće biti lako - rekao je Dejan-Keco Mrvaljević, asistent u stručnom štabu plavih. Budućnost se nakon krize poslije prve reprezentazivne pauze konsolidovala i nije primila gol na četiri utakmice...

0 poraza doživio je Kom na domaćem terenu - jedina ekipa koja u dosadašnjem toku sezone nije izgubila kod kuće. Izabranici Viktora Trenevskog odigrali su na Zlatici pet mečeva. Ostvarili su dvije pobjede (protiv Rudara 5:0 i Petrovca 3:2), a remizirali tri puta - sa Zetom 0:0, Sutjeskom i Grbljem po 1:1. Šta je sa ostalima? Sutjeska je kod kuće izbubila od Podgorice, Budućnost od Sutjeske, Iskra od Koma, Zeta od Iskre...

- Prava igra dolazi iz čvrste odbrane. Ovaj tim će u 90 odsto slučajeva svakome u ligi dati gol. Osvježili smo se i kvalitetno radili tokom pauze, te očekujem da na Zlatici pokažemo igru koja se od nas traži. Kom će biti motivisan, riječ je o dobrom i odlično vođenom timu sa tri opasna napadača. No, vjerujem da ćemo ih zaustaviti. Više me brine podatak da smo bez povrijeđenih Vujačića i kapitena Milića, a dobro je da se u tim vraća Igor Ivanović - istakao je Mrvaljević.

Iako u svaku sezonu OFK Titograd ulazi kao jedan od favorita za visok plasman, ekipa Dragoljuba Đuretića nema stanardnu formu, a utakmicu u Pljevljima odigraće bez Jovana Nikolića, Mamadua Mendija i Lukasa Nasimenta.

- Mislim da smo iskoristili pauzu na najbolji način. Oslabljeni smo za današnji duel, ali to ne mijenja cilj, jer svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo - rekao je Đuretić.

Zeta dočekuje Petrovac, kojem je novi trener Nenad Vukčević u prošlom kolu donio drugi trijumf u ovoj sezoni (2:1 protiv Koma). Podgorica dočekuje Grbalj, koji je bez pobjede još od 2. kola i promijenio je trenera tokom pauze.

Vujović pola godine ne može ni na stadion

Vladan Vujović
Vladan Vujović(Foto: Arhiva)

Predsjednik OFK Titograda Vladan Vujović kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od šest mjeseci zbog nesportskog ponašanja - psovanja i vrijeđanja sudija iz lože stadiona na utakmici 11. kola Telekom 1. CFL između OFK Titograda i Iskre, odlučila je Disciplinska komisija FSCG.

Vujović je prije 14 dana suspendovan do donošenja odluke. Kazna podrazumijeva i zabranu ulaska na stadione, kao i u svlačionice tokom utakmice i pristup restriktivnom prostoru za vrijeme utakmice.

Predsjednik podgoričkog kluba kažnjen je i novčano, u iznosu od 500 eura.

Istu kaznu, zbog istog prekršaja, dobio je i sportski direktor Petrovca Mitar Goliš, koji je psovao i vrijeđao sudije sa tribina stadiona za vrijeme utakmice 11. kola između Petrovca i Koma. Parovi 12. kola

ZETA - PETROVAC (13.30 h) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

KOM - BUDUĆNOST (13.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

RUDAR - OFK TITOGRAD (13.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ISKRA - SUTJESKA (14.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PODGORICA - GRBALJ (17) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Bonus video: