Hoće li Pari Sen Žermen izaći iz sjenke velikana?

PSŽ juri pobjedu od dva gola razlike: "Treba nam strast", poručio je Unaj Emeri
106 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Real Madrid PSŽ, Foto: Reuters
Liga šampiona Real Madrid PSŽ, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.03.2018. 10:44h

Pari Sen Žermen protiv Real Madrida ima obavezu da pokaže samo jedno - da u evropskim okvirima nije gubitnički klub.

Uprkos svim transferima i stotinama miliona eura datim za njih, trofejima u domaćim takmičenjima, PSŽ se i dalje bori da izađe iz sjenke velikana, pa bi duel sa gigantom kakav je madridski mogao da okrene stvari i ponudi odgovor na pitanje - da li je ovo ta sezona za "svece"?

Kao da poraz u Madridu od 3:1 nije bio dovoljan, PSŽ je tek kasnije sačekao šok: Povreda Nejmara za kojeg je sezona vjerovatno završena, zbog koje su šanse da se eliminiše Real neuporedivo manje. Ne i minimalne...

"Nema Nejmara, to ne možemo da promijenimo. Stvarnost je da je Brazilac povrijeđen i da su mu vrata zatvorena. Ali, nekom će se otvoriti", rekao je trener PSŽ-a Unaj Emeri.

Srce je sada važnije od glave

Julijan Draksler, Anhel di Marija, Havijer Pastore..., sve su to majstori koji mogu da preuzmu ulogu Nejmara. Dakle, Parižani imaju dovoljno klase i bez akvizicije od 222 miliona eura.

"Ovo je meč u kojem je srce najvažnije. Moji igrači znaju šta znači utakmica, a strast moraju da dobiju na terenu uz pomoć navijača. Ovo je duel za istoriju, jedinstvena šansa da napravimo nešto veliko", istakao je Emeri.

PSŽ je ove sezone u Ligi šampiona dao čak 15 golova na svom terenu u tri utakmice. Ako želi u četvrtfinale zna da mora da zatrese mrežu makar dva puta, i to pod uslovom da Real ne pogodi.

"Jaki smo kod kuće, to ćemo i dokazati", kaže Emeri.

Odgovorio je i na pitanje da li je zaboravio bolnu eliminaciju od Barselone prošle sezone:

"Ovo je drugačija priča. Ne mislimo na Barsu".

Zidan: Ne mijenja ništa to što nema Nejmara

Zinedin Zidan juri treću titulu prvaka Evrope sa Realom. Ako preživi „Park prinčeva”, madridski tim opet ulazi u uži krug favorita za trofej.

"To što nema Nejmara ne mora da znači ništa. U redu, takav igrač bi svakom nedostajao, ali u pripremi meča se ne razlikuje mnogo. Njegov izostanak će „probuditi” nekog drugog asa, a PSŽ ih ima mnogo. Na primjer, Di Mariju znamo vema dobro, može da bude ubitačan sa svake pozicije. A i ispisao je istoriju sa Realom", rekao je Zidan.

Francuz će u Parizu lansirati gotovo najjači tim - oporavili su se Luka Modrić i Toni Kros, spreman je i Marselo, dok je Dani Karvahal odradio utakmicu suspenzije.

"Nikada neću tražiti da igra fudbaler koji je spreman svega 70 odsto. Mislim da su svi u top formi", istakao je Zidan.

Real je osvajao ovo takmičenje 12 puta, PSŽ nijednom, Madriđani su posljednjih sedam sezona prolazili osminu finala, krajnji domet PSŽ-a je četvrtfinale...

"Sada je momenat da napravimo iskorak, da uradimo ono što grad kakav je Pariz zaslužuje. PSŽ ima snagu za tako nešto", poručio je Emeri.

Klop upozorava: Nije meč sa Portom prilika za odmaranje

Liverpul je bio furiozan u Portu u prvom meču - pobijedio je sa čak 5:0 i jasno je da je revanš na "Enfildu" samo formalnost i da je putnik u četvrtfinale poznat.

"Porto je pobijedio na svakoj utakmici od kada smo se sastali i sigurno će pokušati da nam uzvrate. Portugalci su, ponosni su. Ako iko misli da će doći sa bijelom zastavom i bez najboljih igrača taj griješi. Ni na tren nisam pomislio da odmorim nekog. Vidjećemo ko će igrati", rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

"Redse" za vikend čeka duel sa Mančester junajtedom u Premijer ligi.

"Ne možemo da promijenimo raspored. Mi smo izazivači, moramo da se dokazujemo u svakoj utakmici", dodao je Njemac.

Porto dolazi da ponosno pokaže da nije toliko loš koliko pokazuje rezultat iz prve utakmice.

"U tom susretu smo promašivali, a onda se izgubili kada smo primili gol za 3:0. Nismo imali ni sreće, a u nekim momentima ni znanja da se nosimo sa situacijom. Treba da zaboravimo na taj meč i da odigramo dobrih 90 minuta", istakao je trener "zmajeva" Seržo Konseisao.

RASPORED

DANAS: Liverpul - Porto (prvi meč 5:0), PSŽ - Real M. (1:3);

SRIJEDA: Mančester siti - Bazel (4:0), Totenhem - Juventus (2:2);

UTORAK (13. MART): Mančester j. - Sevilja (0:0), Roma - Šahtjor (1:2);

SRIJEDA (14. MART): Bešiktaš - Bajern (0:5), Barselona - Čelsi (1:1)

Mečevi počinju u 20.45.

Bonus video: