Lampard ljut na Dešana zbog Kantea

Lampard je nedavno imao i žestoku raspravu sa Dešanom, koji smatra da francuski fudbaler Olivije Žiru ima malu minutažu na Stamford Bridžu
1310 pregleda 0 komentar(a)
Lampard, Foto: Reuters
Lampard, Foto: Reuters

Trener Čelsija Frenk Lampard kritikovao je selektora Francuske Didijea Dešana nakon što se fudbaler Ngolo Kante vratio povrijeđen sa dužnosti u državnom timu.

Kante je ove sezone zbog povrede igrao četiri od osam premijerligaških utakmica za Čelsi, a povrijedio je preponu prošlog petka tokom zagrijavanja za utakmicu Francuske i Islanda, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

On nije bio u sastavu "trikolora" do kraja obaveza u reprezentaciji, što je iznerviralo Lamparda jer se fudbaler nije vratio u London.

Lampard je nedavno imao i žestoku raspravu sa Dešanom, koji smatra da francuski fudbaler Olivije Žiru ima malu minutažu na Stamford Bridžu.

"Poslije prve utakmice sa koje se povukao, imao je testiranje dan prije druge utakmice i bilo je jasno da ne može da igra. Sjedio je na klupi i to nije komunikacija i nije smiješno. Radi se o Kanteu, pošto nije neiskusan igrač, osvojio je Svjetsko prvenstvo, fantastičan je igrač i mislim da je ta situacija mogla bolje da se riješi", rekao je Lampard, prenio je Skaj.

On je rekao da nije bilo dobre komunikacije sa francuskim timom.

"Naši ljekari su razgovarali, a ponekad stvari nisu stizale do nas, iako sam očekivao. To mislim kada kažem komunikacija. Razumijem da kada su igrači na dužnosti u reprezentaciji, da su to njihovi igrači, ali bilo je prilično jasno da Kante nije spreman da igra i iz naše perspektive, željeli smo da se vrati da radimo na oporavku", naveo je Lampard.

Trener londonske ekipe rekao je da će Kante propustiti sjutrašnju utakmicu sa Njukaslom, kao i da u sastavu neće biti povrijeđenih Andreasa Kristensena i Antonija Rudigera.

On će na raspolaganju imati Matea Kovačića i Rosa Barklija.

Prije pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, Čelsi je vezao dvije pobjede prvi put otkako je Lampard preuzeo tim i popeo se na peto mjesto na tabeli sa dva boda zaostatka za drugoplasiranim Mančester sitijem.

Bonus video: