Dortmund dobio derbi, ali nije smijenio lidera, Finbogason "zaledio" Bajern u nadoknadi

Bajernu nije pomoglo još jedno sjajno izdanje Gnabrija i Levandovskog, koji je postigao 12. gol
1717 pregleda 0 komentar(a)
Gnabri i Levandovski
Gnabri i Levandovski
Ažurirano: 19.10.2019. 20:39h

Bajern nije uspio da slavi u Augsburgu. Domaćin je poveo u prvom minutu golom Rihtera, Levandovski je nastavio sjajnu seriju golova ove sezone u 14. minutu, na asistenciju Gnabrija, koji je potpisao preokret u 49. minutu.

Ipak, Augsburg je došao do remija u drugom minutu nadoknade golom Finbogasona.

Poljak Robert Levandovski je izjednačio učinak gabonca Pjer- Emerik Obamejnaga, koji je u sezoni 2014/2015. pogađao u prvih osam kola, a od Roja Makaja 2005. niko u Bajernu nije psotizao goove u svih osam prvih utakmica. na kontu Levandovskog u 16 utakmica ove sezone je čak 19 golova, za klub i selekciju Poljske!

A Borusija Dortmund je sustigla Bajern na tabeli, pošto obje ekipe imaju po 15 bodova.

Dortmund je na svom terenu nadigrao imenjakinju iz Menhengladbaha 1:0, golom Marka Rojsa u 58. minutu, na asistenciju Torgana Azara. Torgan je baš iz Menhengladbaha pojačao Dortmund.

Menhengladbah ostaje lider sa 16 bodova, makar do sjutrašnjeg ishoda utakmice Hofenhajm - Šalke, pošto ekipa iz Gelzenkirhena ima 14 bodova.

Ni Lajpcig na svojoj "Red Bul areni" nije mogao više od remija, iako je poveo golom Tima Verenera u 54.

Poravnanje gostima donio je Verghorst u 82. Sa identičnih 1:1 završen je susret Verdera i Herte, dok je Diseldorf kući bio bolji od Majnca 1:0, a Union Berlin od Frajburga 2:0.

Bonus video: