Budućnost - Rudar, godinu kasnije

Podgoričani i Pljevljaci su i prije tačno 12 mjeseci igrali pod Goricom revanš 1/8 finala Kupa, nakon 0:0 pod Golubinjom u prvom meču
953 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvenstvenog meča Budućnost - Rudar avgusta ove godine, Foto: Savo Prelević
Sa prvenstvenog meča Budućnost - Rudar avgusta ove godine, Foto: Savo Prelević

Prošle godine, 24. oktobra, Budućnost i Rudar igrali su pod Goricom revanš osmine finala Kupa, nakon 0:0 u Pljevljima u prvom duelu.

Dramatičan meč pod Goricom riješen je u posljednjem minutu - golom iz indirektnog udarca, sa već bivšeg beka Budućnosti Ilije Tučevića, “plavi” su ugrabili pobjedu prije produžetaka i plasirali se u četvrtfinale Kupa, potom i osvojili trofej. Bila je to, takođe, druga pobjeda tada novog trenera Budućnosti Branka Brnovića, koji je desetak dana ranije preuzeo tim.

Tačno godinu kasnije, maltene na isti dan - danas, 23. oktobra, Budućnost i Rudar sastaju se u gotovo preslikanim okolnostima kao prošle sezone.

Opet pod Goricom, opet u revanšu osmine finala Kupa, i ponovo nakon 0:0 u prvoj utakmici u Pljevljima. Da li će i ishod biti isti?

Budućnost je favorit, baš kao što je bila prošle sezone, i pokušaće da prođe uz manje dramatične okolnosti nego prije 12 mjeseci, sve sa Brnovićem na klupi (odradio suspenziju od pet mečeva).

- Biće teška utakmica, oni igraju doboku zonu u odbrani, agresivni su, ali i rasterećeni. Sa druge strane, mi imamo veći kvalitet i to treba da potvrdimo na terenu - kaže defanzivac Budućnosti Dejan Boljević.

Za Podgoričane, koji brane trofej i ciljaju duplu krunu, prolaz u četvrtfinale je imperativ.

- Rudar je dobra ekipa, ali mi smo bolji. Potrudićemo se da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje - dodaje bek Budućnosti Bojan Roganović.

Pljevljaci su prošle godine imali ogromnih zamjerki na suđenje, smatrajući da njihov tadašnji golman Aković nije igrao rukom van šesnaesterca prije jedinog gola Budućnosti u tom dvomeču.

Sezonu kasnije, Aković nije u Rudaru, Pljevljaci su potpuno promijenili tim, ljetos su zbog besparice bili blizu istupanja iz lige, ali uspjeli su da se konsoliduju i u Podgoricu stižu sa istim ambicijama kao lani - da pokušaju da izenade.

I remi, sa postignutim golovima, donio bi Rudaru senzacionalni plasman u 1/4 finale. - Znamo koliko je Budućnost kvalitetna, znamo da ima imperativ da ide dalje i osvaja trofeje, ali i mi smo u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da smo ekipa za respekt i da niko ne smije da nas potcijeni - kaže napadač Rudara Vule Vujačić.

U jedinom preostalom duelu prvoligaša Iskra će na kampu FSCG protiv Grblja pokušati da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča u Radanovićima (1:3).

Zeta na Trešnjici mora da pobijedi Ibar, nakon 0:0 u Rožajama prije tri sedmice, dok Sutjeska protiv Lovćena, na neutralnom terenu u Budvi, treba da potvrdi formalnost poslije trijumfa od 4:0 na svom stadionu. I Petrovac je blizu 1/4 finala - brani 2:0 na gostovanju Drezgi u Spužu.

Svih šest revanša igra se danas u 13.30.

U četvrtfinale već su se plasirali Jedinstvo i Podgorica - Bjelopoljci zahvaljujući žrijebu, a tim iz Lješkopolja nakon odustajanje Petnjice.

Revanši 1/8 finala:

ISKRA - GRBALJ (prvi meč 1:3) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ZETA - IBAR (0:0) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

LOVĆEN - SUTJESKA (0:4) Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

BUDUĆNOST - RUDAR (0:0) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

DREZGA - PETROVAC (0:2) Sudija: Miloš Laličić (Cetinje)

OFK TITOGRAD - BOKELJ (2:1) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica

Sve utakmice počinju u 13.30 h

Bonus video: