Desetke za Sterlinga i Kejna

Englezi oduševili
1771 pregleda 0 komentar(a)
Het-trik za 11 minuta: Hari Kejn, Foto: Beta/AP
Het-trik za 11 minuta: Hari Kejn, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.10.2019. 18:13h

Poznati portal whoscored.com objavio je tim 3. kola Lige šampiona, a dvije savršene desetke dobili su Englezi, Rahim Sterling i Hari Kejn.

Tim kola - golman: Fernando Muslera (Galatarasaraj) - ocjena 8,28

Golman Turaka je odbranio 11 šuteva igrača Real Madrida, ali nije mogao i onaj Tonija Krosa, koji je donio trijumf „kraljevskom klubu” u Istanbulu.

Desni bek: Serž Orije (Totenhem) - 8,59

Imao je asistenciju i četiri veoma važna pasa u ubjedljivoj pobjedi nad Zvezdom, kao i pet klizećih startova.

Štoperi: Jaroslav Rakickij (Zenit) - 8,46 i Stefan de Fraj (Inter) - 8,18 rating

Iako je Zenit ispustio vođstvo i izgubio na gostovanju Lajpcigu 2:1, 30-godišnji štoper je bio igrač meča. Zanimljivo, imao je najviše uspješnih driblinga na meču (četiri), devet outa izbacio loptu i imao tri oduzete lopte.

Inter je savladao Borusiju Dortmund 2:0, a De Fraj je na drugoj uzastopnoj utakmici asistirao, kompletirao 93,8 odsto pasova i 11 puta uspješno intervenisao.

Lijevi bek: Renan Lodi (Atletiko Madrid) - 8,18

Atletiko Madrid je u tvrdoj utakmici savladao Bajer Leverkuzen (1:0) golom Alvara Morate u 78. minutu nakon sjajnog pasa 21-godišnjeg brazilskog beka, koji je ujedno i zatvorio sve rupe na svojoj strani terena.

Desno krilo: Lionel Mesi (Barselona) - 9,79

Lionel Mesi je na gostovanju Slaviji postigao gol u 15. uzastopnoj sezoni Lige šampiona. Barselonin superstar je 10 puta uspješno predriblao rivale, što mu je uspjelo na drugoj vezanoj utakmici, a imao je i nekoliko spektakularnih pasova.

Centralni vezisti: Aleks-Okslejd Čembrlejn (Liverpul) - 8,93 i Toni Kros (Real Madrid) - 8,87

Popularni Oks je dobio šansu od 1. minuta na gostovanju Genku i postigao dva gola, od kojih je drugi bio za pamćenje.

Kros je, s druge strane, pogodio prvi put nakon avgusta i donio Realu trijumf u Istanbulu. Stvorio je igračima četiri šanse i imao sedam uspješnih klizećih startova.

Lijevo krilo: Raheem Sterling (Mančester siti) - 10,0

Sterling je kompletirao het-trik protiv Atalante za samo 11 minuta, ali je imao udjela i u preostala dva gola u pobjedi 5:1 - namjestio je gol Serhiju Agueru i iznudio penal koji je Kun realizovao.

Napadači: Hari Kejn (Totenhem) - 10,0 i Kilijan Mbape (PSŽ) - 9,59

I Totenhem je dao pet golova, ali nije primio nijedan od Crvene zvezde. Kejn je čak sedam puta šutirao, dao dva gola i imao tri ključna pasa.

Kilijan Mbape je nakon utakmice priznao da je bio frustriran što nije počeo utakmicu protiv Klub Briža, pa je „izdušio” na Belgijancima, jer mu je 38 minuta bilo dovoljno za het-trik i asistenciju. Ako nije bio potpuno fit, kao što tvrdi Tomas Tuhel, zastrašuje i pomisao šta najmlađi strijelac 15 golova u Ligi šampiona može da uradi kada bude na vrhuncu snage...

Bonus video: