„Plavi” sa čela tabele pozivaju na podršku publike

U 13. kolu Telekom 1. CFL Budućnost danas dočekuje Petrovac (13.30), Iskra igra derbi sa Zetom (14.30), dok Sutjeska sjutra igra kod kuće i ima priliku da upiše tri boda protiv Rudara
1140 pregleda 0 komentar(a)
Nosi Budućnost: Draško Božović, Foto: Savo Prelević
Nosi Budućnost: Draško Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2019. 11:39h

Nakon sjajnih utakmica u prethodnom kolu, ali i u Kupu Crne Gore u međuvremenu, danas i sjutra igraju se mečevi 13. kola Telekom 1. CFL.

Budućnost je nakon prve, septembarske reprezentativne pauze izgubila prvo mjesto, koje je vratila odmah nakon druge - oktobarske. U tome je “plavima” pomogla Iskra, koja je na Starom aerodromu dobila Sutjesku, sa kojom sada dijeli drugu pozicju sa dva boda manje od lidera Budućnosti.

Današnji program predviđa četiri utakmice u tri termina - od 13.30 sati Grbalj će u Radanovićima ugostiti Kom, dok će pod Goricom Budućnost igrati sa Petrovcem. Iskra će sat kasnije na “DG areni” biti domaćin Zeti, a od 17 sati pod reflektorima na Starom aerodromu OFK Titograd igra gradski derbi sa Podgoricom. Aktuelni šampion, Sutjeska, sjutra u 13 sati kraj Bistrice dočekuje Rudar.

BUDUĆNOST OPREZNA PRED DUEL PRVOG I POSLJEDNJEG

Pogled na tabelu govori u prilog činjenici da je Budućnost favorit protiv “fenjeraša” Petrovca. Ipak, podatak da je novi trener Petrovčana Nenad Vukčević osvojio četiri boda u dva posljednja kola, znak je da za “plave” ne smije biti opuštanja. Svjesni su toga u Budućnosti, ali nakon dvije ljepe i efikasne utakmice nadaju se i većoj podršci sa tribina.

"Uhvatili smo dobar ritam i očekujem da sve to nastavimo protiv Petrovca. Neće biti lako, riječ je o dobroj ekipi koja sigurno vrijedi više od onoga što trenutno pokazuje tabela. Biće motivisani, ali potrudićemo se da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje. Vratili smo se na čelo tabele i bodovi su sve što nam je potrebno iz ovog meča. Pozivam navijače da nas podrže jer nam to mnogo znač", kazao je Draško Božović, koji je sjajnim igrama kapitenski povukao ekipu naprijed.

"Zadovoljan sam formom i svojom igrom, ali učinak ekipe je najbitniji", dodao je Božović.

Budućnost juri duplu krunu - i pobjeda protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli se podrazumijeva...

"Ovo smo željeli kada smo započeli sezonu na domaćoj sceni. Prvi smo na tabeli, a nakon toga smo prošli i u Kupu. Borićemo se za oba trofeja, vjerujem da imamo snage za to", rekao je Petar Grbić.

ISKRA U ZENITU FORME - PADA LI I ZETA?

Danas igra i apsolutni hit prvenstva, Iskra. Danilovgrađani, koji domaće utakmice igraju seleći se sa terena na teren, protiv Zete će “posuditi” “DG arenu” - dom prvoligaša Podgorice.

Uprkos tome što nema prednost domaćeg terena, Iskra je pokazala da je ove sezone uz rame Budućnosti i Sutjesci. Iskra je u zenitu forme, nakon pobjede nad Sutjeskom 2:0 u prethodnom kolu, a u srijedu je uspjela da nadoknadi poraz od 3:1, i u revanšu protov Grblja plasira se u četvrtfinale Kupa Crne Gore, pobjedom od 4:1.

Iskra je tako, pokazala pobjednički mentalitet, ali i nesumnjivi kvalitet za možda i nešto više od proklamovanog cilja - plasmana u Evropu. Ekipa, koju sjajno vodi Aleksandar Nedović, ipak je sa obje noge čvrsto na zemlji.

"Protiv Zete ćemo igrati na pobjedu. To je, uostalom, naš cilj i obaveza u svakoj utakmici. Biće teško, jer Zeta je dobra i kvalitetno vođena ekipa. No, mi znamo da je naša obaveza da damo trenutni maksimum, a vidjećemo da li je to dovoljno i za nova tri boda", kazao je Ivan Vuković, napadač iskre.

TITOGRAD U GRADSKOM DERBIJU PREKIDA LOŠU SERIJU?

Podgorica, iako od nedavno prvoligaš, ima samo bod manje od OFK Titograda. Ekipa Vojislava Pejovića igra iznad očekivanja, pa se u OFK Titogradu opravdano pribojavaju derbija sa gradskim rivalom. Pribojavaju se i sopstvene forme - Titograd je, naime, posljednji trijumf u prvenstvu upisao još 18. septembra, nakon čega je doživio tri poraza, uz jedan remi.

"Nalazimo se u poziciji u kojoj nismo željeli da budemo. Ali stremimo ka tome da se što prije podignemo i nadoknadimo nedavno izgubljene bodove. Podgorica je ozbiljan protivnik i u psihološkoj je prednosti, a zna da igra na rezultat i biće veoma teško. Moramo odigrati maksimalno angažovano kako bismo došli do željene pobjede", smatra Ivan Novović, iskusni vezista “romantičara”.

Sutjeska jeste izgubila od Iskre, ali će sjutra protiv Rudara biti jača za reprezentativca Damira Kajoševića i napadača Boža Markovića, koji su “odradili” kartone.

"Neće biti lako protiv Rudara, ali siguran sam da će presuditi naša ogromna želja da trijumfujemo. Kvalitet imamo, a nadamo se da ćemo imati i hladnu glavu, što je potrebno za trijumf. Naravno, ne smije biti opuštanja, a siguran sam da nam naša pobjednička ambicija to neće dozvoliti", naglasio je napadač Sutjeske, Aleksa Marušić.

Parovi 13. kola

Subota

BUDUĆNOST - PETROVAC (13.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

GRBALJ - KOM (13.30) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ISKRA - ZETA (14.30) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

OFK TITOGRAD - PODGORICA (17) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Nedjelja

SUTJESKA - RUDAR (13, TV) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

Bonus video: