Đuretić ponudio ostavku, strahovita kriza Titograda: Podvig Podgorice - pobjeda sa igračem manje

Podgorica savladala Titograd sa 2:1 u gostima, u duelu timova koji nose nekadašnje i sadašnje ime glavnog grada
4824 pregleda 2 komentar(a)
Slavlje fudbalera Podgorice, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Podgorice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2019. 20:58h

Cijelih 50 minuta Podgorica je igrala s igračem manje protiv OFK Titograda, ali je uspjela da slavi veliku gostujuću pobjedu u duelu timova koji nose nekadašnje i sadašnje ime glavnog grada - 1:2.

- Do isključenja je bila kvalitetna, nakon isključenja borbena utakmica. Uspjeli smo da se odbranimo sa desetoricom i slavimo - rekao bih potpuno zalsuženo - kazao je trener Podgorice Vojislav Pejović.

Momci u žutim dresovima poveli su u 13. minutu nakon centaršuta Balše Sekulića i realizacije glavom Nikole Vujnovića.

„Crveni” su svim silama krenuli po izjednačenje, a pet minuta prije kraja prvog dijela dobili su veliki vjetar u leđa - štoper Podgorice Čelbić je nakon faula nad Mendijem dobio direktan crveni karton.

Mendi (OFK Titograd) u prodoru
Mendi (OFK Titograd) u prodoru(Foto: Savo Prelević)

A onda, u drugom minutu dodatka prvog dijela, totalni šok za domaćina - Balša Sekulić, nekadašnji napadač Titograda, sam sebi je, okrenut leđima golu, podigao loptu na „makazice” i maestralno pogodio za 0:2.

Sve što su domaći uspjeli da urade do kraja meča bio je gol glavom Nigerijca Ađane Činedua. Titograd je dao još jedan pogodak, preko Vukčevića, ali je poništan zbog ofsajda, uz veliko negodovanje domaćih.

Slavlje fudbalera Titograda
Slavlje fudbalera Titograda(Foto: Savo Prelević)

Titograd je doživio treći vezani poraz, na posljednjih pet mečeva osvojio je samo bod, žestoko se udaljio od evropske zone, a trener Dragoljub Đuretić je, kako saznajemo, nakon meča ponudio ostavku. Da li će biti prihvaćena - znaće se, vjerovatno, sjutra.

Đuretić je na konferenciju za medije poslao pomoćnika Miletu Radulovića.

- Ne komentarišem suđenje, poštujemo sve odluke. Ovo je teška situacija za nas, jer su ambicije bile mnogo veće - kazao je Radulović.

Bonus video: