Najteža bolest mi je spasila život

Aćerbiju je ljeta 2013. dok je igrao u Sasuolu ustanovljeno da boluje od kancera, od januara do marta naredne godine je bio na hemoterapiji, zatim na operaciji, da bi se vratio fudbalu, stigao i do reprezentacije
4513 pregleda 0 komentar(a)
Franćesko Aćerbi, Foto: ANSA
Franćesko Aćerbi, Foto: ANSA

Franćesko Aćerbi, defanzivac Lacija, jedan je od najvećih fudbalskih boraca, ne (samo) na terenu.

On je prije pet godina pobijedio najtežu bolest, oporavio se od raka testisa, a ušao je zatim u istoriju italijanskog fudbala, kao igrač koji je odigrao najviše mečeva u nizu od prvog do posljednjeg minuta - 149 puta zaredom nije zamijenjen, niti je ušao sa klupe.

Aćerbiju je ljeta 2013. dok je igrao u Sasuolu ustanovljeno da boluje od kancera, od januara do marta naredne godine je bio na hemoterapiji, zatim na operaciji, da bi se vratio fudbalu, stigao i do reprezentacije.

U razgovoru za "La Republiku" kaže da mu je teška bolest zapravo spasila život.

“Dok sam igrao za Milan (2012) preminuo mi je otac i dotakao sam dno. Zaboravio sam da igram fudbal, zaboravio sam zašto igram. Počeo sam da pijem, vjerujte mi - pio sam sve. Zvučaće kao paradoks, ali bolest mi je spasila život. Dobio sam motiv da se borim za nešto, da prevaziđem sve. To je bio novi početak, vidio sam svijet onako kako ga ranije nikada nisam vidio", rekao je Aćerbi.

"Mislim da me bolest unaprijedila kao osobu. Prestao sam da razmišljam o velikim stvarima, fokusirao sam se na osnovne potrebe i počeo da živim dan za danom. Međutim, tek sada imam i planove - želim da igram do 38. godine, a zatim da postanem trener", kazao je 31-godišnji Aćerbi.

Bonus video: