Hadžibegić: Spisak uslovljen povredama

Duel Engleske i Crne Gore igra se 14. novembra na Vembliju od 20:45 časova
1680 pregleda 0 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2019. 18:41h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore završava kvalifikacije za EURO 2020 utakmicom na Vembliju, protiv Engleske, 14. novembra.

Biće to festival za domaćina - hiljaditi meč u istoriji "gordog Albiona", a za crnogorski tim meč pun opasnosti, nakon neslavnih izdanja u ovom takmičarskom ciklusu, prvom koji će zavšiti bez pobjede.

Faruk Hadžibegić je danas objavio spisak kandidata za meč sa Engleskom, na kome nema Savića, Tomaševića, Kosovića, Bakića i duže povrijeđenog Jovetića, a među pozvanima su igrači koji imaju malu, neki i nezapaženu minutažu u klubovima.

"Spisak reprezentacije za predstojeće dvije utakmice je, nažalost, uslovljen velikim brojem povreda naših igrača. Odlučili smo se za grupu igrača za koju smatramo da u ovom momentu može najbolje da odgovori zahtjevima utakmica koje su pred nama", rekao je Hadžibegić.

On je prvi put pozvao Kopitovića i Vujačića, koji su kod prethodnog selektora bili među kandidatima, a na nekim mečevima i u startnoj postavi, a jedini klasični debitant je golman Livingstona Šarkić.

"Na spisku je nekoliko igrača koji nisu bili sa nama tokom prethodna dva okupljanja, što potvrđuje da vrata reprezentacije nisu nikome zatvrorena. Sa ovim igračima i uz povratak povrijeđenih konkurencija za mjesto u timu će biti još jača, što je veoma važno za reprezentaciju. Naravno, ne odričemo se ni pomoći domaće lige pa ćemo do početka priprema spisak dopuniti sa nekoliko igrača iz naših klubova", rekao je selektor Hadžibegić.

Duel Engleske i Crne Gore igra se 14. novembra na Vembliju od 20:45 časova.

„Sokoli“ će pet dana kasnije, 19. novembra u Podgorici odigrati prijateljski meč sa selekcijom Bjelorusije.

Pripreme za posljednja dva meča u 2019. godini selekcija počinje 10. novembra.

Bonus video: