Ivanović iz drugog pokušaja preuzima OFK Titograd?

Bivši trener Napretka i Vojvodine Dragan Ivanović, koji je i prije dvije godine bio blizu OFK Titograda, na putu je da naslijedi Dragoljuba Đuretića
3240 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Ivanović dok je vodio Vojvodinu, Foto: Printscreen
Dragan Ivanović dok je vodio Vojvodinu, Foto: Printscreen

U potpunoj sjenci dešavanja u FK Budućnost (smjena trenera Branka Brnovića), protiče kriza u komšiluku, crvenom dijelu Starog aerodroma - OFK Titogradu.

Trener podgoričkih “romantičara” Dragoljub Đuretić dao je u subotu veče svoj mandat na raspolaganje čelnicima kluba, nakon domaćeg poraza od Podgorice, nekadašnje Mladosti iz Lješkopola (1:2). Đuretić je ponudio ostavku, jer je Titograd doživio tri uzastopna poraza, na posljednjih pet mečeva u prvenstvu osvojio je samo bod, a od trećeg mjesta je udaljen čak 12 bodova.

To je daleko od ambicija kluba, koji želi da se plasira na evropsku scenu.

Uprava Titograda nije odmah prihvatila ostavku, jer nije imala spremnu zamjenu - Đuretić zato i dalje vodi treninge i sprema tim za subotnje gostovanje Komu u okviru 14. kola Telekom 1. CFL. Čelnici kluba, ipak, pokušavaju da nađu novo rješenje i već su kontaktirali nekoliko imena.

Najbliži klupi trenutno je Dragan Ivanović, 49-godišnji srpski trener koji je u dosadašnjoj karijeri vodio Čelarevo, Napredak, Vojvodinu i Bačku.

Ivanović je i prije tačno dvije godine bio blizu preuzimanja OFK Titograda (tadašnje Mladosti), nakon odlaska Dejana Vukićevića, ali nije došlo do finalnog dogovora.

Posao (još uvijek) nije dogovoren ni ovoga puta, iako s obje strane postoji spremnost i volja za saradnju - problem su, navodno, administrativni razlozi i sve bi trebalo da bude poznato (otklonjeno) u naredna dva dana.

Ivanović ne bi bio prvi srpski, ali ni inostrani trener koji je posljednjih sezona vodio OFK Titograd. Branko Smiljanić je bio kratko na klupi 2017, otišao je zbog zdravstvenih problema i navodnog savjeta ljekara da “više ne može da se bavi trenerskim poslom”, ali mu to nije smetalo da samo nekoliko sedmica kasnije preuzme tim u Libiji. Hrvat Igor Pamić imao je prošle godine vrlo uspješnu polusezonu, ekupu je nakon njega vodio i Austrijanac Peter Pakult... OFK Titograd često mijenja trenere, uskoro će se vidjeti da li će mijenjati ponovo...

Podgorički klub nije samo u rezultatskim problemima, jer je gazda kluba Vladan Vujović suspendovan na pola godine od strane Disciplinske komisije FSCG - u tom periodu ne može čak ni na stadione, a sve zbog vrijeđanja i psovanja sudija iz lože tokom meča sa Iskrom prije 20-ak dana.

Bonus video: