Nova Budućnost kreće sa Trešnjice, Sutjeska pod pritiskom na DG areni

Lider Budućnost gostuje Zeti (13.30), Iskra u istom terminu igra u Pljevljima protiv Rudara, dok Sutjeska dva sata kasnije traži revanš Podgorici u Lješkopolju, za poraz kraj Bistrice u prvom krugu
1559 pregleda 0 komentar(a)
Igor Ivanović (Budućnost) u duelu sa Zetom u prvom krugu sezone, kada je bilo 1:1, Foto: Savo Prelević
Igor Ivanović (Budućnost) u duelu sa Zetom u prvom krugu sezone, kada je bilo 1:1, Foto: Savo Prelević

Sve utakmice 14. kola prvoligaškog karavana igraju se danas, a u centru pažnje je derbi na Trešnjici - sudar Zete i Budućnosti. I to ne samo zbog tradicije nepredvidih međusobnih duela, rivalstva ili podatka da su “plavi” lideri na tabeli, već će prvenstveno fokus na taj duel biti zbog neočekivane smjene trenera Podgoričana Branka Brnovića, koja izgleda kao prvi korak u najavljenoj eri strategije napretka kluba.

Iako je takav potez nove uprave Budućnosti bio centar dešavanja u domaćem fudbalu, igrači lidera na tabeli žele da razmišljaju samo i jedino na način koji ih je vratio na čelnu poziciju. Umnogome je tome doprinio i Igor Ivanović, koji se nametnuo u jednog od lidera tima.

”MI SMO PROFESIONALCI, MISLIMO NA TEREN”

- Te informacije oko smjene trenera nisu dio našeg posla. Mi smo profesionalci, koji treba da na terenu daju maksimum a svi znamo za koji klub i grb na grudima se borimo. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz u svim takmičenjima i nastavimo borbu ka proklamovanim ciljevima, a to su oba domaća trofeja - naglasio je Ivanović.

Zeta je tradicionalno neugodan rival “plavima”, mada je u rezultatskoj krizi i bez prvenstevne pobjede je već četiri utakmice. Po dva remija i poraza upisali su Golubovčani, a posljednji protiv sjajne Iskre (3:1).

- Rezultatska kriza - da, igračka - ne - jasan je trener Zete Dejan Roganović pred dolazak Budućnosti.

- Igrama nisam nezadovoljan, samo moramo da smanjimo prostor za greške, jer ozbiljnost ovog takmičenja to ne dozvoljava. Previše smo kažnjeni za iste greške. No, svaka utakmica protiv Budućnosti za nas je praznik, i čini da damo samo najbolje. Vjerujem da smo spremni za ovaj okršaj, a sigurno će biti vraški teško jer za protivnika imamo lidera - ekipu koju je kolega Branko Brnović veoma uspješno vodio i u kojoj se vidi njegova ruka. Doveo ih je do serije pobjeda, do statusa ekipe koja igra najbolji fudbal i sa pravom je na čelu tabele. Moramo zaustaviti taj njihov napadački arsenal, najbolji u ligi, a mi popraviti odbranu, ući u pobjedničku seriju i biti konkurenti za vrh tabele - istakao je Roganović.

NIKŠIĆANI NE TRAŽE OSVETU, VEĆ POBJEDU

Poput utakmice na Trešnjici (13.30), u istom teminu odigraće se još tri duela: Petrovac - Grbalj, Rudar - Iskra i Kom - OFK Titograd.

Aktuelni šampion Sutjeska će na terenu novajlije Podgorice, DG areni, gostovati u 15.30 sati. Izabranici Voja Pejovića veliki su dužnici Nikšićanima su, jer su ih jedini ove sezone savladali kraj Bistrice. Uprkos tome, ulogu favorita domaćin prepušta aktuelnom prvaku.

- Naravno da je Sutjeska favorit, ali ćemo bez straha ući i u utakmicu. Nismo u poziciji da prijetimo, jer igra bez četiri standardna prvotimca može da napravi problem i mnogo većim klubovima. Mi smo bez Čelebića, Golubovića i Jovanovića, dok je Maraš povrijeđen. Ali, daćemo sve od sebe u pokušaju da opet iznenadimo Sutjesku, a ako odigramo kao u pobjedi nad OFK Titogradom u prethodnom kolu, i to sa igračem manje već od 41. minuta, onda imamo šansu - naglasio je Pejović.

U Sutjesci su pod imperativom pobjede, jer lider Budućnost ima dva boda više, dok je Iskra bodovno poravnata sa Nikšićanima.

- Izuzetno značajan meč očekuje nas u Lješkopolju. I komplikovan rival, koji nam je prvi ove sezone u četvrtom kolu dao gol i slavio. Mi ne tražimo osvetu, ali želimo da boljom igrom osvojimo bodove i zadržimo korak u borbi za odbranu titule - jasan je golman i kapiten Sutjeske, Vladan Giljen.

ISKRA ŽELI NASTAVAK NIZA, TITOGRAD KRAJ CRNE SERIJE

Iskra je još od starta sezone najavila evropske ambicije i igra u takvom ili čak iznad tog ritma. Pokušaće Danilovgrađani da nastave u tom ritmu danas u Pljevljima. Istu ambiciju imao je OFK Titograd, ali...

- Rezultati su razočaravajući, tek bod u pet kola. To nije zbog igre, imamo je, ali relaizacija nam je očajna. Uz to, igramo protiv ekipe Koma, koja odlično stoji na terenu, ali i na tabeli. Trener ih vodi odlično, ali mi smo favoriti. Idemo na Zlaticu po pobjedu za povratak samopouzdanja i dobre atmosfere u klubu - naglasio je Dragoljub Đuretić, trener OFK Titograda.

Parovi 14. kola

ZETA - BUDUĆNOST (13.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PETROVAC - GRBALJ (13.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

KOM - OFK TITOGRAD (13.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

RUDAR - ISKRA (13.30) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

PODGORICA - SUTJESKA (15.30, TV) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: