Azar protiv Kontea: Da smo igrali još tri sata ne bismo dali gol Sitiju

"Prihvatam kritike, ali nisam glup da igram otvoreno protiv Sitija i izgubim sa 3:0 ili 4:0", istakao je Konte
82 pregleda 2 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Reuters
Eden Azar, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2018. 18:04h

Čelsi je u krizi, a Antonio Konte trpi velike kritike nakon jučerašnjeg izdanja i poraza od Mančester sitija.

Nije problem što je izgubio od ponajbolje ekipe u Evropi (1:0), već što je to uradio praktično bez reakcije, pa je čak i iznervirao i Edena Azara.

Konte je kao i protiv Barselone u Ligi šampiona meč počeo bez klasičnog napadača (upravo je Azar bio najofanzivniji), dok su Olivije Žiru i Alvaro Morata ušli tek u finišu.

"Osjećaj je kao da nismo ni igrali ovu utakmicu, već da smo se samo šetali po terenu. Žao mi je, utisak je da smo mogli da igramo još tri sata, a da ne šutnemo ka golu protivnika. Nismo uradili ništa", rekao je Azar.

Izjava je jasna kao dan: Belgijanac nije zadovoljan postavkom ekipe na terenu protiv "građana", vjeruje da Čelsi mora da igra ofanzivnije i da mu to ne dozvoljava upravo - Konte.

"Prihvatam kritike, ali nisam glup da igram otvoreno protiv Sitija i izgubim sa 3:0 ili 4:0. Arsenal je to uradio prije nekoliko dana i bili ste veoma oštri prema Arsenu Vengeru zato što je primio tri gola za pola sata", rekao je Konte novinarima i analitičarima Džejmiju Rednapu i Gariju Nevilu.

Da li je Konteovoj eri u Čelsiju došao kraj? Mnogi ovu vrstu Azarovog napada tumače kao dokaz da Italijanove pozicije na "Stamford bridžu" nisu tako jake.

"Jedostavno smo pogrešno odigrali utakmicu. Nismo mogli da se oslobodimo pritiska protivnika, jer smo uvijek bili okruženi trojicom igrača Sitija", kaže Azar.

Čelsi je od četvrtog mjesta koje drži Totenhem udaljen pet bodova, pa je sve izvjesnije da naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona.

Bonus video: