Balša Sekulić - opasnost za golmane sa 50 metara

Dvije majstorije 21-godišnjeg napadača pamtiće se dugo u crnogorskom fudbalu - gol Iskri 2017. dok je igrao za Budućnost i pogodak protiv Sutjeske prije dva dana u dresu Podgorice
2722 pregleda 1 komentar(a)
Balša Sekulić u duelu sa Bubanjom iz Sutjeske, Foto: Boris Pejović
Balša Sekulić u duelu sa Bubanjom iz Sutjeske, Foto: Boris Pejović

Petog avgusta 2017. godine na samom startu sezone je viđen do tada vjerovatno i najljepši gol u crnogorskom klupskom fudbalu u duelu Budućnosti i Iskre. Postigao ga je tadašnji napadač Podgoričana Balša Sekulić, a dvije godine i nešto više od tri mjeseca kasnije, gotovo da je taj pogodak preslikan. I junak je isti čovjek, samo što je sada napadač Podgorice.

Oba puta je Sekulić pogodio maestralno s centra, prije dva dana je to uradio u duelu sa Sutjeskom i samo potvrdio da ništa nije slučajno... U ligi koja nije poznata po atraktivnosti i čudesnim potezima, kojoj često i nedostaje pravog kvaliteta, golovi poput Sekulićevih još jače odjekuju, pogotovo kada se matiraju iskusni golmani kakvi su Srđan Blažić (Iskra) i Vladan Giljen (Sutjeska). Sličnost pogodaka je velika, jedino što je gol iz 2017. Sekulić dao sa još veće daljine...

- Postoji sličnost, gotovo da su u pitanju identični golovi. Kod oba sam primijetio da su golmani izašli skoro do linije 16 metara i na neki način sam probao da ih iznenadim. Na kraju se to ispostavilo kao pravo rješenje - rekao je Sekulić, bivši fudbaler Budućnosti i OFK Titograda.

59 utakmica u Prvoj crnogorskoj ligi odigrao je Balša Sekulić i postigao je sedam golova - po dva u dresu Podgorice i OFK Titograda, te tri kada je bio član Budućnosti

Gol aktuelnom šampionu će se pamtiti, ali Podgorica je na neobičan način prokockala trijumf. Sekulić i Keita Suzuki su do 89. minuta za Podgoricu ostvarili prednost od 2:0, a onda je Sutjeska izbjegla poraz preko Marka Ćetkovića i Boža Markovića.

- Naravno da sam zadovoljan što sam zatresao mrežu, ali ipak ostaje žal što nismo osvojili tri boda. A bili smo veoma blizu, imali smo prednost od 2:0 do finiša... Fudbal je, međutim, takav, nije kraj dok se stvarno ne završi. Moramo što prije da se okrenemo narednim izazovima - kaže Sekulić.

Dvadesetjegodišnji igrač je ljetos stigao u Podgoricu, debitanta u Prvoj ligi, klub koji je donedavno nosio ime Mladost Lješkopolje.

- Želio sam tim u kojem ću imati pravu minutažu u Prvoj ligi i izabrao sam Podgoricu. Smatram da je to dobra sredina za mene i da je u pitanju prije svega stabilan i odgovoran klub. Nadam se da ću nastaviti da opravdavam povjerenje i očekivanja svih - ističe Sekulić.

Podgorica, iako nova na najvećoj fudbalskoj sceni u Crnoj Gori, nije bez ambicija u prvoj sezoni u eliti. Nakon 14 kola je peta na tabeli, ima skor od po četiri pobjede i poraza, te šest remija.

- Liga je veoma neizvjesna i svaka utakmica je na svoj način teška. Mi svakako imamo ambicije i smatram da možemo da izborimo plasman na međunarodnu scenu. Mislim da imamo odličan tim i daćemo sve da budemo na poziciji koja garantuje izlazak u Evropu - zaključio je Sekulić, koji je bio i strijelac u prošlom kolu u pobjedi nad OFK Titogradom.

Bonus video: